Barozo danas u Beogradu

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i evropski komesar za proširenje Štefan File posetiće danas Srbiju gde će zvaničnicima preneti poruku da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji, ali da ona sama drži ključ svog napretka.

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i evropski komesar za proširenje Štefan File posetiće danas Srbiju gde će zvaničnicima preneti poruku da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji, ali da ona sama drži ključ svog napretka.

Zajedno sa Barozom u Beograd stiže i Miroslav Lajčak koji je u timu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton zadužen za Zapadni Balkan, Rusiju i istočno partnertsvo, rekla je Lajčakova politička savetnica Sabina Stadler.

Prema najavama, Barozo, koji predvodi delegaciju iz Brisela, sastaće se sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić Dejanović. Portparol predsednika EK Majkl Karničing rekao je da je cilj posete Beogradu i drugim zemljama Zapadnog Balkana da se "potvrdi velika posvećenost EU evropskoj budućnosti svih država regiona", ali da politički lideri i narodi sami odlučuju o svom napretku ka punopravnom članstvu u Uniji. S tim u vezi, posebno će biti istaknuto da se mora više raditi na polju i ekonomskih i političkih reformi.

  • 19.05.2011 14:20
    .. jeste da Srbija ima kljuc napretka u svojim rukama, samo sto ga okrece u mesti,

    nego lepo pokazite kako se okrece taj kljuc, ali nemojte vrsiti pritisak na gradjane Srbije sa pretnja o ponovnom uvodjenu viznog rezima,

    gradjani dosta znaju,vi mnogo vise, ali gradjani nemaju polugu- VLAST da sa tim kljucem napokon otkljucaju vrata za bolje sutra, sebi,svojoj deci i napokon drzavi,

    ako u jednoj drzavi ima 90% SREDNJE BOGATOG i BOGATOG stanovnistva, tada je jedna drzava BOGATA,I NAPREDNA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.