Tadić: Objavićemo ko je skrivao Mladića

Predsednik Srbije Boris Tadić odbacio je kao "glupost" navode da su vlasti u Srbiji godinama znale gde se krije Ratko Mladić i da su samo čekale pogodnu priliku da ga uhapse.

Predsednik Srbije Boris Tadić odbacio je u intervju CNN-u kao "glupost" navode da su vlasti u Srbiji godinama znale gde se krije Ratko Mladić i da su samo čekale pogodnu priliku da ga uhapse. Upitan ko je štitio begunca, Tadić je odgovorio da ne zna, ali da će se posle detaljne istrage saopštiti šta se dešavalo u proteklih 16 godina.

Objavljena je fotografija kako sada izgleda Ratko Mladić, a na slici, na kojoj se vidi celo lice, je sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi. Bivši general Vojske Republike Srpske optužen za ratne zločine u Bosni uhapšen je juče rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina, u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić.

Saslušanje će biti nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je danas zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. On je rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji. Vekarić je rekao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima. "Važno je da je njegov identitet utvrdjen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

U selu Lazarevo, u kom je uhapšen juče Ratko Mladić i u kom su nakon hapšenja izbili brojni incidenti protestanata sa policijom, a zatim i sa novinarima, od jutros je mirno.

  • Jevrosima

    29.05.2011 10:12
    dole izdajnik boris
    borise tadicu, kada budes objavljivao ko je skrivao generala Mladica, hajde Boga ti, objavi ko je ubio Zorana Djindjica, posto ti sve znas...
  • Liman 1

    27.05.2011 14:46
    Lazatevo
    Apropo moje pesmice, insajder ga je izdao!
    Oj izdajniče što si bliže,
    to te pravda brže stiže.
  • 27.05.2011 11:54
    Objavice ko je skrivao Mladica malo sutra jerbo ga je Tadic i skrivao. Pustili su kuci njegovog rodjaka koji ga je direktno skrivao, to je krivicno delo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija