VIDEO: Hadžić u ponedeljak pred sudijom

Poslednji haški optuženik Goran Hadžić prvi put bi pred sudiju Tribunala trebalo da bude izveden u roku od 48 sati po dolasku u pritvor.

Poslednji haški optuženik Goran Hadžić prvi put bi pred sudiju Tribunala trebalo da bude izveden u roku od 48 sati po dolasku u pritvor.

To znači da će se, zbog vikenda, to verovatno desiti u ponedeljak. Hadžić je poslednji, 161. optuženi, koji će se naći u pritvoru Tribunala. Nakon što je ministarka pravde Srbije Snežana Malović danas oko podneva potpisala dokument o izručenju, čime je okončana predviđena pravna procedura, on je specijalniom avionom vlade Srbije oko 12.15. poleteo za Roterdam, odakle će biti prebačen u Sheveningen.

"Time je okončano najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom", rekla je ministarka pravde na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Hadžićeva odbrana ranije danas je potpisala izjavu kojom se odriče prava na žalbu na izručenje. Ministarka pravde je naglasila da će država nastaviti saradnju sa Haškim tribunalom dostavljanjem dokumentacije na zahteve tužilaštva i odbrane državljana Srbije. "Domaće pravosuđe nastaviće da procesuira sve osumnjičene za ratne zločine, a očekujem i da će pravosudni organi država u regionu procesuirati sve svoje osumnjičene, bez obzira koje su nacije", rekla je Malovićeva.

Hadžić je tokom prepodneva posetio porodicu u Novom Sadu. On se u porodičnoj kući na Telepu zadržao oko jedan sat i oko 11 časova ponovo je uveden u policijsko vozilo i odvezen na aerodrom.

Kolona vozila u kojoj se nalazio i Hadžić stigla je oko 9:40 u Novi Sad. Ulica Aranj Janoša, u kojoj se nalazi kuća haškog optuženika, bila je blokirana, a u koloni specijalnih vozila su se nalazila i jedna ambulantna kola. Ulicu su obezbeđivale značajnije policijske snage i pripadnici Žandarmerije, a ispred kuće su se okupili građani i novinari.

Na video-snimku se vidi kolona vozila koja izlazi iz Hadžićeve porodične kuće na Telepu, nakon čega su se blindirana kola velikom brzinom uputila u pravcu Beograda.

Kolona specijalnih vozila u kojima je bio Hadžić krenula je iz Specijalnog suda u Beogradu oko 8,20.

Na autoputu u Beogradu bile su primetne pojačane bezbednosne snage. Policija je jedno vreme potpuno zatvorenim držala ulice od Suda do uključenja u auto-put, a desna strana auto-puta prema aerodromu bila je zatvorena i obezbeđivali su je pripadnici žandarmerije. Taj put je posle nekog vremena odblokiran.

Neposredno pre izlaska kolone džipova, iz zgrade suda izašla je žena sa detetom (na slici) za koju se u medijima navodi da je u vanbračnoj vezi sa Hadžićem.
Mediji javljaju da nevenčana supruga Gorana Hadžića, Borislava Mitrović, živi u selu Bobota kod Vukovara.

Hadžića su u četvrtak posetili i članovi njegove uže porodice.

Snimak ulaska kolone vozila u Novi Sad dobili smo od jednog našeg slušaoca.

  • NS...

    23.07.2011 00:49
    pa ovo..
    je smejurija, na cega nasi novci i paznja odlazi? ma sta ga cuvate i fijucete gradom, vise vi pravite guzvu i 'paradu' sa tim sirenama. Niko ne bih ni znao da ste ga dovezli i odvezli, cemu ta pompa i ti silni troskovi...djipovi i ostalo.Narod gladan, penzioneri nam boluju i gladuju,mlades bez posla vi se svrckate sa 7 djipova za jednog ratnog profitera, ma kome on treba...osim svojoj familiji? Budalastine... samo troskovi...i ispiranje sive mase.. zemljo otvori se srljate nas samo u vecu propasat, a doticni se gadja milionima...mante se tog zamajavanja i uozbiljite se vise, dosadili ste narodu sa makar cim. sta ce sutra biti novo ?
  • Putar

    22.07.2011 17:44
    E
    Prave medijsku paznju da skrenu od gladi narod a za to ima para da se blokira sve marice cuda muda neka pratnja a za lopove nema kazne za onog sto juce ubi policajca nema kazne A NI NOVIH 20 SLUZBENIKA ZA SALTERE NAZOVI DA LJUDI NE CEKAJU OD 21H RED ZA LICNE KARTE SRAMOTA ZA DRZAVU A I PROCITAJTE GORE KOLIKO JE VOJVODINA DOBILA DESETINU ETO VAM DEMOKRATE I BG CENTAR VLASTI.A sto sleperi stoje na kosovu kad je kosovo srce srbije a sto ne mogu da udju ALOOO ide Amerika redom kako su zamislili sve ovo samo su nas ovi prodali za saku rize Kinezima paa se sad oblacimo po kineskim radnjama dok i za to imamo jos.I ODAKLE SAD KREDIT OD 128 MILION OD EU STA JE TO PA TO DJURASKOVIC U OVOJ SRBIJI ZADUZIO KOD BANAKA NIBENS PLUS FALI JOS TOLIKO ZA DUG PREMA DOBAVLJACIMA A NJEMU VLAST ODUZELA 3 SKUPOCENE SLIKE KOJA JE OVO SRBOJA SMUCILO MI SE VISE OVDE
  • @Sale novosadjanin - nagradno

    22.07.2011 15:59
    BOB je iz Bobote
    Ako krenemo da nagadjamo ispasce da cemo doci do zakljucka da su pare Novosadske toplane (citaj korisnika usluga) prelivane ovima iz Bobote (BOB), a preko nih kako Vi kazete dalje!? Zato dovrsite misao, da mi ne nagadjamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija