Najavljena pojačana poreska kontrola

Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić najavio je da će 1. avgusta poreski organi početi pojačanu kontrolu, najpre u Beogradu, a potom i drugde.

Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić najavio je da će 1. avgusta poreski organi početi pojačanu kontrolu, najpre u Beogradu, a potom i drugde.

"Od 1. do 8. avgusta imaćemo žestoke kontrole u Beogradu. Doći će i inspektori sa strane i videćemo kakve će to rezultate dati", rekao je Đidić. On je rekao da su prihodi državnog budžeta u planiranom iznosu, iako se poslednjih meseci državna kasa puni slabije od predviđenog.

Pošto je ukazao da mnogi ugostiteljski objekti i male radnje ne izdaju fiskalne račune, Đidić je rekao da "apeluje na građane da prilikom svake usluge zatraže fiskalni račun". "To je za njih mali posao, a za državu velika stvar. Da bismo mogli da gradimo, da policija, zdravstvo, školstvo funkcionišu, neophodno je da se budžet puni. Ne dozvolimo da se pojedinci bogate na račun društva", apelovao je Đidić.

  • semtex

    29.07.2011 07:28
    @Gillan
    E to ti vec MMF i EU odredjuju.Indikativno je da su najmanje plate u firmama koje su STRANCI kupili u Vojvodini.Drze se minimalca ko pijan plota,a ti digni minimalac pa odma ide packica iz Brisela.Raspitaj se malo kakve su plate kod Italijanskih investitora u Subotici i Novom Milosevu npr.Ista cena rada u sve 3 smene,i vikendom i praznicima.
  • Gillan

    28.07.2011 22:29
    -Semtex
    A ko upravlja Poreskom filijalom Novi Sad? Jeste, novosadjani, ali novosadjani koji zdravo slusaju sta im bg diktira. I Rodni je novosadjanin, jel' da?
    Nije u pitanju bgfobija nego ono malo sto nam udele kad se sve pare od poreza skupe na jednom mestu.
    Probaj da izracunas koliko ti uzmu za penziono i da li od penzije koju ti udele posle mozes da zivis? Koliku ce penziju imati srecni prijavljeni koji sada ima platu 20 000?
    A onda izrcunaj koliko ces imati ako 40 godina uplacujes sam sebi 100 evra.
  • semtex

    28.07.2011 18:15
    @Gillan
    Punis kasu Poreske uprave filijale Novi Sad,a ne Beograda.Ovde ima gomila onih cini mi se sto bi voleli da im deca rade na crno,da posle 15god rada nemaju dana staza...bitno je samo siriti "BG fobiju",pogledaj malo oko sebe pa ces videti da ti nije BG za sve kriv i;i ti je partijski zadatak da po forumima BGfobises.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.