Presuda Marku Miloševiću odložena

U požarevačkom Osnovnom sudu ponovo je odloženo izricanje presude u postupku koji "otporaš" Nebojša Sokolović vodi protiv Marka Miloševića i petorice saradnika.

U požarevačkom Osnovnom sudu ponovo je odloženo izricanje presude u postupku koji "otporaš" Nebojša Sokolović vodi protiv Marka Miloševića i petorice saradnika. Izricanje presude je odloženo za 14. septembar.

Milošević, sin nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije, koji je u bekstvu, tereti se zbog premlaćivanja ispred kafea "Pasaž", 2000. godine. Presuda je trebalo da bude doneta 27. jula, ali je do odlaganja došlo, jer su veštaci Medicinskog fakulteta u Beogradu dostavili izveštaj sudu kasno, pa nije moglo da dođe do glavnog pretresa.

Za kriivično delo za koje Sokolović tereti Marka Miloševića i njegove saradnike- nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život- zakonom je predviđena kazna do 8 godina zatvora. Ponovni postupak protiv njih započeo je u aprilu ove godine, jer je Apelacioni sud utvrdio da je sudija Vidojković pogrešila kada je prošle godine obustavila postupak zbog zastarelosti, jer ona nastupa tek 2020. godine. Osim Sokolovića, ispred "Pasaža" su pretučeni i pokojni Radojko Luković i Momčilo Veljković. Postupak po tužbi Veljkovića je zastareo, jer se radi o lakim telesnim povredama, dok bi postupak po tužbi pokojnog Lukovića trebalo da nastavi njegova porodica.

  • Begečka nana

    17.08.2011 12:12
    I posle Slobe - Sloba!
    Ne znam zašto se uopšte troši vreme i novac na ovakve sudske postupke! Sudije nikada ne budu kažnjene za donošenje svojih nezakonitih presuda, oštećeni bivaju izloženi pritiscima i ponovnom preživljavanju svega što su doživeli, a čak i da danas donesu presudu da je kriv, kakve to ima veze kad mu je naš veliki osvedočeni prijatelj - bratska pravoslavna Rusija dala utočište iz koga može da nam se smeje do kraja svog lagodnog života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.