Bivši vojni ataše u Libiji ipak umro od infarkta

Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković preminuo je od srčanog udara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković preminuo je od srčanog udara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako navode u Ministarstvu, Radunković je umro u subotu, nedugo nakon što je došao u ambasadu gde se požalio da se ne oseća dobro. Zaposleni u ambasadi pokušali su da mu pomognu i pozvali su hitnu pomoć, ali je lekarska ekipa samo konstatovala smrt, koja je nastupila kao posledica infarkta.

Radunkovićevo telo prebačeno je na Institut za patologiju prema čijem izveštaju nije bilo znakova ni unutrašnjih ni spoljnih povreda, navode u Ministarstvu. Blic je prethodno objavio da je Radunković ubijen.

Radunković je bio penzionisani pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore i radio je kao vojni izaslanik u Libiji od 2000. do 2005. godine. Srpske vlasti nisu bile zadovoljne kako je obavljao funkciju vojnog atašea, zbog čega je vojno predstavništvo zatvoreno 2005, a ponovo otvoreno prošle godine.

Radunković je u međuvremenu penzionisan, ali je i dalje često putovao u Libiju, kao predstavnik privatne beogradske firme "Kofis", koja je trgovala oružjem. Srpske vlasti nekoliko puta su intervenisale zbog poslovanja ove firme, jer je ugrožavala rad državnog preduzeća "Jugoimport", koje je zvanično poslovalo sa ovom afričkom zemljom.

Ovaj bivši vojni ataše, prema poslednjim obaveštajnim podacima, dovodi se i u vezu sa angažovanjem petorice srpskih državljana, koji su prošlog meseca uhapšeni u Libiji, zbog sumnje da su plaćenici libijskog vođe Gadafija.

  • Andrija Šrek

    15.09.2011 15:35
    @Andrija Šrek - BRAVO!!!
    Kakvu empatiju zaslužuje čovek koji trguje oružjem?
    Na koji nick misliš?
  • NESA

    15.09.2011 12:45
    JANKO
    NEMA LEKA OD SVOG OTROVA
  • Andrija Šrek

    15.09.2011 12:40
    BRAVO!!!
    Kakav li se samo altruista sakriva iza tog nicka ...pa ja sam načisto zapanjen

    Empatija i ljudskost izbijaju iz svake tvoje reči

    Naježim se pri pomisli da živimo u istom gradu a isto važi i za ostale komentare

    brrrrrrrrrrrrrrr

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.