Dulić obećao 10.000 radnih mesta

Ministar za životnu sredinu Oliver Dulić kaže da će do kraja mandata ove vlade u Srbiji biti otvoreno 10.000 radnih mesta u zelenoj i reciklažnoj industriji.

Ministar za životnu sredinu Oliver Dulić kaže da će do kraja mandata ove vlade u Srbiji biti otvoreno 10.000 radnih mesta u zelenoj i reciklažnoj industriji.

On je rekao da je do sada u oblasti zelene i reciklažne industrije otvoreno 8.000 novih radnih mesta, da će biti otovoreno još dve, te da će tako ukupan broj radnih mesta u toj oblasti biti 10 000, navodeći da je uloženo u upravljanje otpadom više od jedne milijarde dinara.

U narednom periodu u toj oblasti i oblasti obnovljivih izvora energije biće otvoreno nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta, najavio je Dulić.

Ministar je istakao da je trenutno 72 odsto teritorije Srbije pokriveno organizovanim odnošenjem otpada a da će se do kraja godine otpad iznositi sa 75 odsto, podsetivši da je 2008. godine otpad odnošen sa 60 odsto teritorije Srbije.

On je naglasio da je dosta novca uloženo u saniranje crnih ekoloških tačaka kao što su u Pančevu i Boru, a investirano je u 17 reciklažnih centara, koji će omogućiti da oko 50 odsto komunalnog otpada bude iskorišćeno.

Dulić je rekao da se ovih dana očekuje usvajanje u parlamentu dva važna zakona - o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu, koji će omogućiti investiranje privatnog kapitala u komunalni sektor.

  • Kristina

    13.10.2011 21:59
    Duliću tebe i tvoje partijske drugove čeka robija. pustiće vas niz vodu vaši zapadni mentori, jer vas preziru kao poltrone.Puštaju vas da kradete kako bi mogli da vas ucenjuju za ono što traže da prodate i izdate njima. Kad to završite pustiće vas u Arenu da se i narod malo zabavlja. Imaju oni svežu krv na lageru
  • janko

    13.10.2011 12:36
    radna mesta
    a sada brzo svi u dulicevu stranku
  • 13.10.2011 11:57
    Vidim vi baš imate veliku rodbinu i familiju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.