Postignut dogovor o administrativnim prelazima

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović potvrdio je da je u dijalogu sa Prištinom postignut dogovor o integrisanoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu.

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović potvrdio je da je u dijalogu sa Prištinom postignut dogovor o integrisanoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu.

Stefanović je rekao da je, nakon završetka razgovora u petak uveče, kada je izjavio da dogovor nije postignut, beogradska delegacija u međuvremenu dobila garancije i detalje u vezi sa prelazima. "Mi nismo izazvali zabunu, u petak uveče nije bilo dogovora, ali smo u međuvremenu dobili garancije i detalje u vezi sa prelazima tako da sada mogu da kažem da je dogovor postignut i stupiće na snagu kada ga usvoje nadležni državni organi i kada primena bude moguća", rekao je Stefanović.

Dogovor se, kako je precizirao, odnosi na integrisanu kontrolu prelaza koji će biti jedinstveni što znači da će postojati samo jedan kontrolni punkt, a na tom punktu biće srpska policija, carina, činovnici Euleksa, kosovski policajci i kosovski carinski svedoci koji će obavljati funkciju posmatrača.

Stefanović je napomenuo da je ovim sporazumom spoljnopolitička pozicija Srbije ojačana uoči odluke o kandidaturi Srbije iduće nedelje. Na jedinstvenim prelazima, dodao je on, neće biti nikakvih državnih obeležja na čemu je Priština pokušala da insistira.

  • Spark

    04.12.2011 12:27
    @Sale novosadjanin
    Neka. To ce samo ubrzati stvar :)
  • sale novosadjanin

    04.12.2011 10:21
    e sada smo ga
    definitivno naj.bali!
    VOJVODINA ostaje poslednja kolonija bgd,mne i bih partija ,njihove mafije i ovdasnjih poltrona !
    jos crnje nam se pise.
    ovde ce da lece sve svoje frustracije i izgubljene ratove !
  • Spark

    04.12.2011 10:00
    gurka
    U Srbiji sve ide na gurku. Stap pokrece, sargarepa uspavljuje. Zapad je ukapirao sistem. Nije kriv DS, svi su isti. Takav smo mentalitet. U Srbiji je bilo nesto drugacije u Djincicevom, ali to se nece ponoviti sledecih 150 godina.
    Jedino sto je dobro jeste cinjenica da ce ovakav mentalitet Vojvodinu brze osloboditi okova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.