Tadić: Podela Kosova nerealno rešenje

Srbija ne može produžiti evropske integracije ukoliko nema podršku građana, a oni neće dati podršku ukoliko Srbija ne sačuva svoje legitimne interese na Kosovu, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Srbija ne može produžiti evropske integracije ukoliko nema podršku građana, a oni neće dati podršku ukoliko Srbija ne sačuva svoje legitimne interese na Kosovu, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

"Srbija nema iluzije da bi mogla da vrati Kosovo u državni sistem Republike Srbije na način na koji je to bilo pre 2000. godine, ali Srbija ne odustaje od pregovora i traženja održivog rešenja", rekao je Tadić. On je istakao da podela Kosova nije realno rešenje, da je to Srbija predložila još u 60-tih godina prošlog veka, a i mnogi Albanci su ga zagovarali, ali da sada nema dovoljnu podršku.

Prema njegovom mišljenju, jedno od rešenja je dvojni suverenitet, ali i neki model koji se bazira na međunarodnom rešenju, kao što su irski model, Južni Tirol ili onaj iz vremena dve Nemačke. Svi koji predlažu da Srbija prekine proces evrointegracija, pre svega zbog Kosova i Metohiju, ustvari poručuju građanima koji će se roditi u budućnosti, ali i mladim ljudima danas, da će biti manje posla, manje mogućnosti za izvoz naših proizvoda, smatra Tadić.

  • Milan II

    20.12.2011 17:57
    E da Amerika i Evropa hoće da nam otcepe parčence Kosova bila bi to za Tadića "velika realnost". Ali neće, a kada je to moglo Srbija nije htela! Naše političke "vodje" stalno kasne,
    neka sada uzmu ono što im nude jer će posle opet biti kasno.
  • EMA

    20.12.2011 11:33
    A nije ti nerealno Tadiću da još uvek budeš na čelu Srbije?! Posle svih neuspeha koje si doživeo i šta si sve loše uradio za Srbiju, mislim da bi najrealnije bilo da raspišeš izbore i da se smakneš sa vlasti i prepustiš drugim ljudima da vode Srbiju!!!
  • Jovan

    19.12.2011 10:11
    Obmana
    Obmanuo nas je Sloba, sada nas obmanjuju oni, koje smo doveli na vlast. Niko od njih nije vodio i ne vodi drzavotvornu politiku i brigu o narodu. Zato moraju otici!!! Da li ti je jasno Tdicu, da moras da odes sa scene i da dodju mladi posteni nacionalno opredeljeni ljudi. Sto pre odes bice bolje za Srbiju Tadicu, razumes sto pre!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.