Formira se Mađarski preokret

Četiri stranke vojvođanskih Mađara formiraće zajedničku izbornu koaliciju Mađarski preokret, koja će zajedno nastupiti na narednim izborima na svim nivoima.

Četiri stranke vojvođanskih Mađara formiraće zajedničku izbornu koaliciju Mađarski preokret, koja će zajedno nastupiti na narednim izborima na svim nivoima.

Tu koaliciju će činiti Pokret mađarske nade, Mađarski građanski savez, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Demokratska stranka vojvođanskih Mađara.

Predsednik Pokreta mađarske nade Balint Laslo rekao je novinarima da se predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) nisu odazivali na pozive za zajedničke sastanke zbog čega na tu stranku ne računaju u toj koaliciji. Predsednik SVM-a Ištvan Pastor juče je najavio da se ta stranka sprema da samostalno izađe na izbore naredne godine.

  • Miroslav

    25.12.2011 10:23
    PETOKOLONAŠI
    Manjine su "krenule" u organizovanje za zajednički izlazak na izbore. Brže-bolje, "SLUŽBA" je naprevila "petu kolonu": Đorđa Čovića (DZH) koji je poveo Slovake, Makedonce, Šajina (Rome), a Mađari se koriste tom igrom ne bi li rušili SVM.
    Žuti SVE čine da razbiju ikakvu organizovanu varijantu izlaska na izbore, koristeći najgluplju ljudsku osobinu - ličnu pohlepu - sa jako malo para.

    Na žalost, dobra ideja udruživanja stranaka manjina, u startu je razbucana (to je verovatno i uloga "pete kolone").
  • Erzsi

    24.12.2011 15:52
    a ja
    mislila da sam prava Vojvodjanka
  • Dejan

    24.12.2011 13:22
    Bilo kako bilo -
    Pravi Vojvodjani glasace svi odreda za SVM, jedinu autenticnu vojvodjansku stranku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.