Piksiju bomba jer je odbio da plati reket?

Bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija kod Niša organizovao je jedan od huligana koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija kod Niša organizovao je jedan od huligana koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Prema prvim procenama policijske istrage, ovaj pripadnik ekstremnih navijačkih grupa Crvene zvezde napao je proslavljenog fudbalera i trenera iz osvete jer je odbio da mu plati reket od 50.000 evra.

"Ovo je glavni pravac u kojem se vodi istraga. Prikupljamo dokaze. Znamo da je bomba bila samo završni deo obračuna", kaže za "Blic" izvor blizak policijskoj istrazi. Kako se nezvanično saznaje, Stojković ovu mogućnost nije pominjao policiji, ali su operativnim radom istražni organi došli do saznanja da je od njega zahtevan novac.

Policija je skoro u potpunosti kao mogući motiv odbacila opciju da je bomba bačena jer neko navodno nije vratio dug Piksiju, tako da je u ovom trenutku veoma izvesno da iza incidenta stoje navijači. U dosadašnjem toku istrage na DNK analizu upućena je kašika bombe koja je pronađena nakon eksplozije na kojoj je bio određeni biološki trag. U toku su provere da li je taj nalaz dovoljan za identifikaciju napadača.

Kašikara u dvorište Stojkovićeve porodične kuće u Pasi Poljani bačena je 23. februara u večernjim satima. Incident je policiji prijavljen tek sutradan.

  • 08.03.2012 15:24
    Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra
    Proverite zasto je incident prijavljen tek sutradan ?
  • 08.03.2012 12:26
    Kada će početi tako detaljno da istražuju kriminalna dela nad običnim građanima? Shvataju li da vređaju ljude traženjem bioloških tragova sa kašike bombe bačene na Piksijevu kuću, dok običnim ljudima neće ni na uviđaj da izađu, a kad i izađu, posle se ni ne jave?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.