Ranjenog momka čuva niška policija

Nišlija M. S. (27), koji je sinoć ranjen u pucnjavi ispred diskoteke "Studio", nije životno urgožen.
Nišlija M. S. (27), koji je sinoć ranjen u pucnjavi ispred diskoteke "Studio", nije životno urgožen.

On se nalazio u automobilu "porše kajen" pred ulazom u diskoteku u Prijezdinoj ulici, a na njega je pucano iz "audija" koji je potom zapaljen u parku Čair pored stadiona FK "Železničar". Šok sobu u kojoj se nalazi ranjeni mladić čuvaju naoružani policajci.

Iako je na njega ispaljen ceo šaržer iz "kalašnjikova" povređeni M.S. zadobio je samo jednu prostrelnu ranu grudnog koša. On je zbrinut na Klinici za vaskularnu hirurgiju i nije životno ugrožen. "Metak ga je pogodio u desnu stranu grudi, ali nije povredio nijedan vitalni organ. Pacijent je svestan i stabilan i nije životno ugrožen", potvrdio je za direktor Klinike dr Dragan Anđelković.

Prema prvima nalazima istrage na M.S. je pucano iz "kalašnjikova" u momentu dok je ulazio u svoj automobil "porše kajen", kosovsko-mitrovačkih tablica, koji je bio parkiran ispred diskoteke "Studio". "On nije bio u diskoteci, već je tu parkirao automobil budući da stanuje u komšiluku. Čim je otvorio vrata vozila i krenuo da uđe u njega, pojavio se "audi" iz kojeg je otvorena rafalna paljba. On je uspeo da pobegne i otrči do Dušanove ulice gde se srušio na kolovoz, na pešačkom prelazu kod nekadašnje pekare "Jančić", gde ga je i pokupila Hitna pomoć", kaže za "Blic" izvor iz istrage.

Zapaljeni beli "audi" iz koga je pucano na M.S, nađen je u parku Čair. Okolne ulice sinoć su bile blokirane. Nedaleko od mesta incidenta, kod stadiona "Železničara" u parku Čair, ubrzo je nađen zapaljeni "audi" u kome je bila jedna automatska puška. Veruje se da je to vozilo kojim su se posle pucnjave napadači odvezli iz Prijezdine ulice. Jutros oko 10 časova počeo je uviđaj na mestu gde je pronađen beli "audi". U diskotekci "Studio" navode da pucnjava nema veze sa njima.

Činjenica da niška policija od decembra 2009. nema načelnika odražava se i na stanje na gradskim ulicama. "Ako uzmemo u obzir sve događaje koji su se dešavali u poslednjih 18 mesci, koliko Niš nema načelnika, može se reći da je u Nišu totalni javašluk. I što se tiče stanja u policiji i što se tiče stanja na ulicama. Još prošle godine ukazivali smo sadašnjem v.d. načelniku na to da se oseća da nema dovoljnog prisustva policije na niškim ulicama, ali niko ništa nije preduzeo", rekao je ranije za "Blic" policajac Miloš Jelenković, zamenik predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je krajem prošle godine da "niko ne želi da bude načelnik policije u Nišu".

  • xman

    11.03.2012 13:28
    Logika
    Kakva koincidencija...pa ni Novi Sad nema načelnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.