Đukić Dejanović raspisala izbore i na Kosovu

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović za 6. maj raspisala izbore i na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.
Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović za 6. maj raspisala izbore i na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ona je pozvala građane da na izbore izađu u velikom broju kako bi doprineli "da se u našim sredinama izabere takva lokalna samouprava koja će se najbolje starati o interesima svih sugrađana". "Posebno me raduje što će posle ovih izbora, prvi put, među odbornicima u sazivima svih lokalnih samouprava, trećina biti odbornice, žene", istakla je Dejanovićeva.

Skupština Srbije saopštila je večeras da su se stekli uslovi da predsednica parlamenta raspiše lokalne izbore za 6. maj i u opštinama Vrnjačka Banja, Knjaževac, Prijepolje i Ruma.

Lokalni izbori neće biti raspisani u opštinama u kojima su održani vanredni izbori u periodu između 2008. i 2011. godine. Izbori nisu raspisani u Aranđelovcu, Boru, Vrbasu, Kovinu, Kosjeriću, Kosovskoj Mitrovici, Negotinu, Leposaviću, Novom Brdu, Odžacima, Peći, Prištini.

Izbori nisu raspisani za odbornike skupštine grada Prištine, u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2008. do 2012. godine, odbornike skupštine opštine Kula, za koje su izbori već raspisani 29. februara za 29. april.

  • Jazz

    14.03.2012 19:47
    Dokle ovih neozbiljnosti i budalstina....?
  • sale novosadjanin

    14.03.2012 17:57
    cuo sam
    da sve partije krecu sa mitinzima sa kosova!
    pec,podujevo,pristina,djakovica....
    preneli radio krajina i tv duga !!!!
  • 14.03.2012 15:56
    @Lala
    Ne, to nikako nije isto kao što su tvoji tretirali Jevreje.

    Sve što Albanci treba da učine da bi bili na biračkom spisku je da se prijave, naravno uz dokaz da su građani Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija