Dačić: Utvrditi zašto je kafić u Idvoru radio bez dozvole

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će istragom biti utvrđeno zašto je radio ugostiteljski objekat u Idvoru, u kome su rano jutros u eksploziji bombe poginula tri mladića, kada mu je odlukom nadležnih bilo zabranjeno poslovanje.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će istragom biti utvrđeno zašto je radio ugostiteljski objekat u Idvoru, u kome su rano jutros u eksploziji bombe poginula tri mladića, kada mu je odlukom nadležnih bilo zabranjeno poslovanje.

"To će biti predmet dalje istrage", rekao je Dačić izrazivši žaljenje što je došlo do još jednog tragičnog incidenta u kasnim noćnim satima.

Dačić je dodao da su nadležne policijske uprave donele nalog za zatvaranje tog objekta, pre nego što je došlo do incidenta i naveo da i taj primer pokazuje da je očigledno da se moraju izvršiti izmene dela zakonskih propisa. Prema njegovim rečima, te izmene bi se odnosile na to da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima veći uticaj na davanje dozvola za rad ugostiteljskih objekata.

Dačić je istakao i da kada policija zatvori ugostiteljski objekat, kao što je bio slučaj sa brojnim objektima tog tipa posle tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast", stižu brojne urgencije sa svim strana.

"Kada se dese ovakve stvari, svi peru ruke i prebacuju krivicu na policiju", rekao je on, dodavši da će policija nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata.

  • VE

    04.06.2012 09:33
    Ministarstvo prosvete je zabranilo proslave male mature po kafanama. Osmaci su ovde ipak slavili i srećom ostali živi. Da li će odgovarati prosvetni radnici?
  • 03.06.2012 19:44
    Zasto je kafic radi a nije imao dozvolu za rad
    treba utvrditi,kaze Dacic

    a sta ce biti sa bombom, zasto je ona u kaficu eksplodirala, to je za sada NEBITNO....

    odlicno sagledavanje situacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.