Đilas: Plate sve manje, vlast radi loše

Predsednik DS Dragan Đilas kaže da je situacija u državi loša i da vlada nije postigla mnogo čime može da se pohvali.

Predsednik DS Dragan Đilas kaže da je situacija u državi loša i da vlada nije postigla mnogo čime može da se pohvali.

Đilas je rekao da se situacija u Srbiji nije promenila u poslednjih 14 dana - koliko je prošlo od izborne skupštine DS i izbora novog rukovodstva - i da je situacija loša, a "po nekim pitanjima još lošija".

"Srbija je zemlja sa dva odsto manje zaposlenih nego pre šest meseci, inflacija je prešla 10 odsto, sve se manje plata isplaćuje, a Srbija je zemlja u kojoj vlast i dalje nije spremna da kaže istinu šta i sa kim priča o Kosovu i Metohiji", rekao je Đilas. On je dodao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i pored obećanja u kampanji da će građanima saopštiti istinu o Kosovu i plan za rešavanje tog problema to još uvek nije učinio, kao što nije realizovao ni planove o kanalu do Egejskog mora i neka druga obećanja.

Đilas je kazao da je Nikolić imao dovoljno vremena da se pored "proizvodnje određenih napitaka pozabavi i pomilovanjima ljudi sa one strane zakona koji ne zaslužuju da se nađu na slobodi". Kako je rekao, tako su zatvorske kazne smanjene za dva člana "temerinske grupe" koji su svoju žrtvu bukvalno nabili na kolac, ali i za osobu koja je policajcu gurala baklju u usta. "Postajemo društvo u kome bezbednost nije na nivou od pre šest meseci", kazao je Đilas.

Obraćajući se Glavnom odboru na delu sednice koji je bio otvoren za javnost, Đilas je poručio da bi ta stranka u naredna dva meseca trebalo najviše da se bavi pronalaženjem konkretnog rešenja za izlazak iz teške ekonomske krize, zato što će se - kako kaže - u Srbiji "živeti sve lošije, plate će biti sve manje, a cene će rasti". On je najavio da će do 15. februara biti završeno konstituisanje svih organa stranke i pripremljen novi program DS-a.

Glavni odbor Demokratske stranke sastao se danas u Paraćinu i na prvoj sednici otkad je pre dve nedelje vođstvo u stranci preuzeo Đilas, za njegovog zamenika jednoglasno je izabran Bojan Pajtić. Dušan Elezović je izabran za predsednika Izvršnog odbora.

  • 09.12.2012 16:31
    ĐIDO RODE!
    Đilase,
    ovo je prvo i najveće tvoje preduzeće (DS) kome vidljivo ne ide dobro! Otići će u stečaj ako ne odeš ti. Oteraće i tebe u stečaj iako si nafatiran neviđeno! Plakaćeš kao Miško! Idi molim te što pre! Pre toga hitno počisti sneg u Beogradu. Odmah pozovi hiljade nezaposlenih da za honorar od 2.000 dinara počiste grad. Nemoj da penzioneri čiste pred svojim kućama. Polomiće se jado!
  • Miloš

    09.12.2012 11:57
    Blago rečeno-nekoretno
    Glaso sam za DS,bio fan DS,ubedsjen da takva stranka,moderna,evropski orjentisana mora i može da nas izvuče iz ...... Teška srca,ali moram priznati da su ovi na vlasti uradili ili barem pokušavaju uraditi ono što moji "ljubimci" ni za 8 godina svoje ,sada ocenjujem,bahate vlasti ,nisu ni načeli,ni pokušali uraditi to isto što trenutna vlast-pokušava.Minimum dobrog političkog vaspitanja jeste,mislim,ne kuditi drugog za ono što ja nisam uspio uraditi,Makar sačekati rezultat.Pozdravljam vas sa poštovanjem
  • ZoranNS

    08.12.2012 21:06
    Đilas je sada opozicija - Limandzija - $$$
    Đilas je sada opozicija i ima pravo da pita za sve što je SNS obećao, šta je govorio da će otkriti, optužiti, uhapsiti, kako će rešiti pitanje Kosova pošto je DS nazivan izdajnicima, a sada im je krivo kada su upitani za sva svoja obećanja. SNS bi i Beograd a ni sa državom ne zna šta će, najvažnije funkcije je prepustio drugima, Dinkiću (po SNS lopovu), Dačiću, Ljajiću, uzeše samo NBS i policiju i vojsku. Limandzija - $$$ - Mora da si najbolji student na Kurirovom fakultetu za zbunjene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.