Jeremić: Moramo se boriti zbog budućih generacija

Ono što 10. aprila bude izrečeno pred svetskom javnošću biće prosleđeno svim državama članicama i na mnoge druge adrese kao zvaničan dokument Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, izjavio je predsednik GS UN Vuk Jeremić.

Ono što 10. aprila bude izrečeno pred svetskom javnošću biće prosleđeno svim državama članicama i na mnoge druge adrese kao zvaničan dokument Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, izjavio je predsednik GS UN Vuk Jeremić.

On naglašava da ako nam je u interesu da svetu predstavimo drugačiji ugao gledanja na stradanja devedesetih od onog koji su imali delioci haške pravde, da neće biti bolje prilike, i da će to tako da ostane onima koji budu pisali istoriju.

-Ako pognute glave prihvatimo beleg jedinog krivca, nacista modernog doba, time bismo naneli nepopravljivu štetu budućim generacijama. Mislim da ne radimo ništa što bilo koja druga država ne bi uradila u našoj situaciji - rekao je Jeremić za Blic.

On je ocenio da nisu neočekivani napadi na našu nameru da osvetlimo rad tribunala. - Ova inicijativa može biti podrivena samo iznutra - to je jedini način da se obezvredi. Iskreno se nadam da ćemo pokazati minimum dostojanstva i državnotvorne svesti da sebi to ne učinimo - smatra Jeremić.

  • novosadjan

    09.12.2012 11:36
    i ja bi isto pricao da imam toliku platu
  • kikans

    08.12.2012 21:49
    sve ih je strah
    tresu se od toga sta ce ko reci u UN. UN su odavno izgubile svoj smisao postojanja. one su samo paravan za "politicki korektno". i samo da se razumemo nismo samo mi slucaj, tu je Afganistan, Irak, Libija itd
  • 08.12.2012 20:59
    Ma koji drugi ugao stradanja?
    Problem je u tome sto mi ne mozemo da podnesemo da smo krivac, uopste, a ne samo "jedini krivac".
    Ko je to uopste ikada i izjavio?
    Da se brines o buducnosti i mladim generacijama ,ljudi kao ti pa i ti sam ne bi prisli poslu politicara.Vama su u ocima pare i moc a ne pravda i dobar zivot dece.Lazovcine, hostapleri i licemeri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija