"Greška u sistemu" pri glasanju za vojvođanski zakon

Skupština Srbije nije prihvatila izmene Zakona o budžetskom sistemu koje je predložila Skupština Vojvodine.

Skupština Srbije nije u subotu prihvatila izmene Zakona o budžetskom sistemu koje je predložila Skupština Vojvodine.

Vlada Srbije je ranije predložila parlamentu da ne prihvati taj predlog. Pokrajinska skupština predložila je izmene tog zakona kako bi se garantovalo izdvajanje sedam odsto republičkog budžeta za Vojvodinu.

Šef poslanika DS Dragoljub Mićunović izjavio je da je prilikom izjašnjavanja o vojvođanskom zakonu jedan deo vladajuće koalicije prvo glasao za njega posle čega je glasanje poništeno.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je došlo do "greške u sistemu".

"Zakon je prvo izglasan, ali se onda konstatovalo da nije izglasan, a radi se o tome da je to bio zakon opozicije i da je veliki deo vladajuće koalicije mehanički ili greškom, ne znam iz kojih razloga, glasao za taj zakon. Bilo je nemoguće do sada da se poništi glasanje pod izgovorom da je tehnička greška", rekao je Mićunović novinarima.

  • Lala

    15.12.2012 21:00
    Nije lepo na taki način
    Kanda je dosta beogradske direktive i poniženja. J..o ih otac.
    Braćo srbi, polako i nas vojvođane terate od sebe. Nije lepo, al šta ćemo, moraćemo daklem i mi svojim drumom.
  • Ljiljana

    15.12.2012 20:41
    Halooooooooo!
    Poslanici iz Vojvodine, naročito Vi koji se kunete u Vojvodinu, da li čujete neki alarm? Da li Vam pada na um da nešto preduzmete? Da se nije Mićun oglasio, ne bismo ni znali da se ova sprdačina sa Vama i nama dogodila. Kako reče: "...što do sada nije bilo moguće."
    Eto, postade moguće ... Ponižavaju nas i pri tom nam se i u lice smeju. Šta je sledeće?
  • tumacite ovo

    15.12.2012 20:23
    kako hocete
    Gde nam je granica???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.