Dačić: Ovo nije prvi put

Nakon što je BIA upozorila da bi avion u kom se vozi premijer mogao da bude sabotiran, Dačić izjavio da to nije prvi put da je čuo da mu je ugrožena bezbednost.

Nakon što je BIA upozorila da bi avion u kom se vozi premijer mogao da bude sabotiran, Dačić izjavio da to nije prvi put da je čuo da mu je ugrožena bezbednost.

Iako nije želeo da kaže na koje kriminalne strukture se sumnja, on je istakao da je važno što su sada prvi put MUP i BIA nešto koordinirano uradili. "Ja još jednom kažem da je ovo prvi put za pet godina, koliko sam ja ministar policije, prvi put da su BIA i MUP nešto koordinirano uradili, da je neko nekome javio da zajednički uradimo i to je veliki napredak. Zato se zahvaljujem direktoru BIA i, naravno, mojim saradnicima u MUP-u", rekao je Dačić.

Direkcija policije obavestila je juče, na osnovu informacije Bezbednosno-informativne agencije, predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova da BIA ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije.

BIA je, preko direkcije policije, premijeru Ivici Dačiću javila da je na avionu kojim se vraća iz Irske moguća diverzija. Dačić je, posle konsultacija, ipak odlučio da se istom letelicom vrati u Beograd.

"Što se tiče ovog konkretnog leta, ja sam razgovarao s pilotima, oni su obavili vanrednu kontrolu letelice i ja sam im predložio, ja to ne mogu sam da odlučim, da se vratimo ovom letelicom iz Dablina i tako je i bilo. Zaključili smo, imajući u vidu obimne državne obaveze koje svi imamo u narednom periodu, a od kojih zavisi budućnost Srbije, da je prosto nemoguće da mi izmenimo svoj režim putovanja. To znači da ćemo mi nastaviti svoje redovne aktivnosti i da će policija i BIA promeniti način obezbeđenja letelica i u zemlji i u inostranstvu, da će tu morati više da se obraća pažnja u kontaktima sa stranim policijama i bezbednosnim službama", kazao je Dačić.

Dačić je upozorio da kriminalne grupe ne mogu uticati na rad vlade. "Ako će nama kriminalni krugovi, ili neki atentatori i saboteri da određuju satnicu našeg rada, mi zaista ne možemo daleko da doguramo. Ja verujem u naše državne organe da su sposobni da ostvare svoje državne funkcije, a jedna je i zaštita najviših državnih funkcionera", rekao je premijer Srbije.

  • rucko

    16.02.2013 23:48
    avio prevoz
    haha, bas tako kao neki film sa zapada. Sta jos necemo videti. Samo jos neki reporter je jos trebao i neki kamerman.
  • ninaNS

    16.02.2013 09:45
    !!
    da mi je neko rekao da napisem ovakav scenario za film ne bih znala.....
  • Slobodan

    15.02.2013 22:30
    Vižno
    Vlada mora istrajati u ispunjenju ciljeva. Borba protiv korupcije ne sme da se zaustavi bez obzira na pretnje tajkunskih poslušnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.