Skuplji pasoši i vozačke dozvole

Pasoši u Srbiji od sre su skuplji skoro dvostruko, odnosno izdavanje biometrijske putne isprave sada umesto 2.000 dinara košta čak 3.600 dinara.
Pasoši u Srbiji od sre su skuplji skoro dvostruko, odnosno izdavanje biometrijske putne isprave sada umesto 2.000 dinara košta čak 3.600 dinara.

 

Od subote će poskupeti i izdavanje vozačkih odnosno saobraćajnih dozvola, piše "Blic".

Naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosiće 876 dinara, a za saobraćajnu dozvolu 1.314 dinara. Stara vozačka dozvola koštala je oko 600 dinara.

Više od samog poskupljenja, međutim, bes građana izaziva činjenica da nisu bili obavešteni da će cena izdavanja ovih dokumenta biti menjana. Mnogi su se neprijatno iznenadili kada su na šaltere policijskih stanica došli sa uplatnicama na kojima je bio popunjen stari iznos, zbog čega su im tražili doplatu.

Obaveštenja o poskupljenju nije bilo ni na zvaničnoj internet prezentaciji MUP-a, čije je ažuriranje tek danas počelo.

Samo su pojedine policijske uprave dan pre poskupljenja najavile da će obaveštenje o novim cenam biti okačeno u policijskim stanicama.

Nova cena obrasca pasoša od 2.600 dinara predviđena je novom Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog prestavništva Republike Srbije (Sl. glasnik broj 30/2013).

Iznos od 3.000 dinara uplaćiuje se na račun Narodne banke Srbije - Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a iznos od 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije.

Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova (Sl. glasnik 31/2013, koja stupa na snagu 13. aprila 2013. godine, izmenjene su naknade troškova registracije vozila.

Predviđena naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosi 876 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314 dinara.

  • anonimus

    12.04.2013 12:07
    neće vam uskoro ni trebati
    Šta će vama pasoši???? Sad kad vas Rusi okupiraju vlastodrsci će imati diplomatske a vi ćete ko baćuške putovati samo rasklimatanim gradskim busevima! A baška što nemate love i baš mi vas je žaoooooo...
  • 12.04.2013 10:04
    predala sam zahtev za novu vozacku 24. marta, navodno u Narodnoj banci ne stampaju dozvole vec dve nedelje iz nekog razloga.. mozda cu morati da doplatim!
  • Marina

    12.04.2013 09:51
    Eh da košta i 1 dinar neću da ga napravim!
    Nigde ja ne idem iz moje Vojvodine!
    Svima uz očin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija