Dug RBV i Agrobanke 600 miliona evra

Ukupan trošak države koji je nastao propadanjem Agrobanke i Razvoje banke Vojvodine (RBV) 600 miliona evra, kaže savetnik ministra finasija Branko Popović.
Ukupan trošak države koji je nastao propadanjem Agrobanke i Razvoje banke Vojvodine (RBV) 600 miliona evra, kaže savetnik ministra finasija Branko Popović.

"Troškovi svih prethodnih pokušaja rešavanja problema u poslednjih nekoliko godina su doveli do toga da je ukupan trošak Nove Agrobanke i RBV 600 miliona evra", rekao je Popović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da je na primerima Agrobanke i Razvoje banke Vojvodine država definisala dva principa - održivog rešenja i minimum troškova za poreske obveznike, kojima će se rukovoditi i u budućnosti u sličnim situacijama.

Popović je podsetio da Agrobanka nije bila državna banka kada je propala, već da je to postala lošom brigom države.

"One su postale državne banke zato što ih država nije adekvatno tretirala i stvorila je agoniju koje su završila velikim tršokovima.

Mi pokušavamo da dođemo do rešenja, a ne da probleme guramo pod tepih," istakao je Popović.

On je kazao da rešenja za Agrobanku i Razvojnu banku Vojvodine nisu bila stvaar političke odluke, već rezultatat "bankarske matematike i anlize".

  • Istvan

    05.05.2013 06:23
    Pitajte
    Dali se neko usuduje da pita Pajtica, Pavlicica, Chanka, Borovicu.... Prethodnu Vladu Srbije gde su ti novci
  • Scotch Bonnet

    04.05.2013 18:59
    Smesno
    Kosovo je Srbija nas je kostalo 650.000 dnevno.

    Pa vi vidite dge su silni novci otisli.
  • ZoranNS

    04.05.2013 15:23
    Verovatno je ovako ubedljivije
    Verovatno je ovako politički ubedljivije da se gubitci RBV prikazuju zajedno sa Agrobankom, to je opet mutljavina i sistem nečistih računa. Šta je sa naplativim potraživanjima RBV, da li oni postoje ili ne. Vojvođani zaslužuju prikaz pravog stanja sa RBV.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.