Predsednik i SNS i DS, a bio i u DSS

Centrala SNS sinoć je raspustila dimitrovgradski odbor, a za novog poverenika postavila bivšeg predsednika Opštine Vladicu Dimitrova, koji je još uvek v.d. predsednik Opštinskog odbora DS-a.
Centrala SNS sinoć je raspustila dimitrovgradski odbor, a za novog poverenika postavila bivšeg predsednika Opštine Vladicu Dimitrova, koji je još uvek v.d. predsednik Opštinskog odbora DS-a.

Novi poverenik kaže za "Južne vesti" da je učlanjenjem u SNS završio sa Demokratskom strankom, a da su ostale samo neke od "formalnosti" poput predaje pečata lokalnog odbora DS-a koje će u toku dana završiti, a da je poziv SNS-a prihvatio odmah jer se ta stranka "zalaže sa iste ideje za koje se i on bori".

Sastanku dimitrovgradskih naprednjaka koji je održan sinoć prisustvovao je i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić koji kaže da je odbor raspušten zbog loših rezultata na majskim izborima, kao i da očekuje da će Dimitrov, kao novi poverenik, raditi na jačanju SNS-a u Dimitrovgradu.

Ipak, Dimitrov je na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrada, održanoj nekoliko sati ranije, zastupao stavove DS-a kao v.d. predsednika Opštinskog odbora.

Ko je Vladica Dimitrov?

Vladica Dimitrov se na lokalnoj političkoj sceni pojavio 2001. godine kao član DSS, sa čije je liste izabran za predsednika Skupštine 2004. godine. Ali nije dočekao kraj mandata, već uoči lokalnih izbora 2008. prelazi u DS, a iste godine biva izabran za većnika. Ipak, ni do kraja tog mandata nije ostao na funkciji, pošto je u decembru 2011. posle ostavke tadašnjeg predsednika Opštine Veselina Veličkova (DS), Dimitrov izabran za prvog čoveka opštine.

Nakon majskih izbora prošle godine, na kojima je DS osvojio 13 od 29 mandata, Dimitrov je ponovo izabran za predsednika opštine, uz podšku SPS i GG Pravda i solidarnost.

Međutim, ni po treći put nije dočekao kraj mandata na funkciji na koju je izabran. Posle istupanja 8 odbornika i njihovog prelaska u "Zajedno za Srbiju" u aprilu ove godine došlo je do prekomponovanja većine, pa je Dimitrov podneo ostavku na sednici Skupštine, a na njegovo mesto izabran je Nebojša Ivanov (DPB-URS).

Rendgenolog po zanimanju

Vladica Dimitrov, po zanimanju rendgenolog, zaposlen je u Domu zdravlja Dimitrovgrad, a za v.d. predsednika OO DS izabran je u martu, posle prelaska dotadašnjeg prvog čoveka dimitrovgradskih demokrata i narodnog poslanika u 2 saziva Zorana Petrova u "Zajedno za Srbiju".

Upravo je Petrov "povukao nogu" u preletanjima na političkoj sceni Dimitrovgrada, kojima se kraj ni ne nazire, jer je "prelazni rok" u toku, a novi odnosi u parlamentu biće poznati početkom naredne sedmice, za kada je zakazana redovna sednica Skupštine opštine.

  • zardos

    24.05.2013 10:44
    fotelja
    Ovo je zemlja Srbija i tu je jedino merilo casti i postenja, kako se docepati ili odrzati u fotelji. Sve ostalo je nebitno !
  • 24.05.2013 08:07
    EEEEEEEEEE MOJA SRBIJO
    dragi naprednjaci pa vi stvarno nemate ljude koji imaju mozak i znaju ga koristiti pa prihvatate svakog ko vam se zeli prikljuciti a da je na nekoj funkciji bolje raspisite konkurs za strucne kadrove mnogo cete bolje ljude pronaci nego da ih uzimate po rodbinskoj i drugoj liniji duze cete trajati
  • Boca

    24.05.2013 06:31
    @ Anonimus
    "Anonimus
    Šta je to rendgenolog ?"

    To ti je vozač rendgena! ;) Nešto poput bageriste...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.