Preminuo i mali Luka, dečak oboleo od Batenove bolesti

U Beogradu je juče umro jedanaestogodišnji Luka Đurić, koji se punih osam godina borio protiv retke i teške Batenove bolesti.

 

U Beogradu je juče umro jedanaestogodišnji Luka Đurić, koji se punih osam godina borio protiv retke i teške Batenove bolesti.

Dečak je bio zdrav i napredan do treće godine, a tada je oboleo i započeo zajedno sa svojim roditeljima i humanim pojedincima, borbu sa teškim oboljenjem.

- Poslednjih dana bio je bolje. Napustio me je iznenada, juče ujutro – kratko je rekla Lukina mama Maja Đurić, koja je bez sina jedinca ostala samo mesec dana pošto je proslavio 11. rođendan.

Ona još jednom napominje da je zahvaljujući ljudima dobre volje i njihovoj nesebičnoj pomoći malom Luki godinama kupovala lekove, pelene i hranu.

Luka je, zahvaljujući donacijama, nekoliko puta odlazio na lečenje u Kinu, što mu je, kako majka kaže, mnogo pomoglo i olakšalo muke.

Iako je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, uoči obeležavanja Međunarodnog dana retkih bolesti, 26. februara, obećala roditeljima i deci koji se bore protiv teške Batenove bolesti da će najkasnije za 20 dana moći da konačno dobijaju tečnu hranu, neophodnu za lečenje dece besplatno, to se do danas nije dogodilo.

Pre Luke, dvoje dece iz Srbije ove godine je preminulo od ove opake bolesti.

  • novosadjanka

    16.07.2013 11:49
    za kovačevića i slične novaca ima! država nema za operacije, deci sakupljaju novac ljudi dobre volje koji su svesni bezobrazluka nadležnih koji treba da rešavaju ta važna pitanja!
  • Bella

    16.07.2013 07:27
    :(
    Lule moj mili...
    Volim te!
  • 16.07.2013 06:32
    BRUKA
    Srbijo sram te bilo sta si dozvolila,ministarko podnesi ostavku i mars iz zemlje. Iskreno Saucesce porodici !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.