BiH: Prodao šesnaestogodišnju ćerku za 770 evra

Dvojica Beograđana uhapšena su u Malom Zvorniku zato što su "kupili" šesnaestogodišnju devojčicu iz Sarajeva od njenog oca za 770 evra.
Dvojica Beograđana uhapšena su u Malom Zvorniku zato što su "kupili" šesnaestogodišnju devojčicu iz Sarajeva od njenog oca za 770 evra.

Devojčica, poreklom sa Ilidže je u pratnji svojih "kupaca" pešice prešla u Srbiju, gde su svi odseli u jednoj kafani u pograničnoj zoni na području Malog Zvornika. Jedan od radnika kafane obavestio je policiju jer su mu bili sumnjivi ljudi koju su bili sa devojčicom. Policija je ubrzo stigla u kafanu i uhapsila osumnjičene za trgovinu ljudima.

"Centar za socijalni rad u Zvorniku obavešten je da je policija uhapsila maloletnu državljanku BIH, staru 16 godina, koju je prema njenom  priznanju, otac prodao određenim osobama iz Beograda. Devojčica je trenutno u sigurnoj kući u Bijeljini. O svemu su obavešteni nadležni istražni organi, s obzirom na to da je reč o klasičnoj trgovini ljudima", rekao je Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku.

Devojčica je prodata mimo svoje volje, a njeni kupci sa beogradskom adresom, poreklom su sa juga Srbije. U Zvornik je stigla u pratnji svog oca, koji se, nakon što je primio dogovorenu svotu novca, odmah uputio nazad u Sarajevo. Tinejdžerka je u razgovoru sa socijalnim radnicima priznala da ju je otac već jednom prodao u Zenici, tada za 2.500 evra.

  • Osoba M

    23.07.2013 06:40
    "Devojčica je prodata mimo svoje volje". Kako neko moze biti prodat svojevoljno? I to jos maloletan? I to vec drugi put. A i to je samo ono sto znamo, mozda je i vise puta...
  • Milan

    18.07.2013 18:36
    Nije sramota
    Zar je sramota preneti sa sajta "Dnevnog avaza", odakle je i potekla ova vest, da su u pitanju Romi? U članku se kaže: "Inače, riječ je o romskoj porodici s adresom prebivališta na Ilidži."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.