Dinkić: Kalanovićka napravila čudo, Grubješić otvara sva vrata

Ujedinjeni regioni Srbije nisu prepreka rekonstrukciji vlade i spremni su da zamene svoje ministre ukoliko to od njih zatraže koalicioni partneri i taj zahtev obrazlože i argumentuju, izjavio je lider te partije Mlađan Dinkić.

Ujedinjeni regioni Srbije nisu prepreka rekonstrukciji vlade i spremni su da zamene svoje ministre ukoliko to od njih zatraže koalicioni partneri i taj zahtev obrazlože i argumentuju, izjavio je lider te partije Mlađan Dinkić.

"Ne tražimo apsolutno ništa od koalicionih partnera i nudimo im sve što žele", rekao je Dinkić.

Predsedništvo će, naveo je Dinkić, predložiti Glavnom odboru URS da bude zamenjeno 15 državnih funkcionera, koji ne mogu da prate ritam promena. "Predsedništvo je zaključilo da su Suzana Grubješić i Verica Kalanović dobro radile svoj posao", rekao je Dinkić.

Lider URS-a je kazao da se Grubješićki otvaraju sva vrata u svetu, a da je Kalanovićka napravila "čudo u svom resoru". On je napomenuo da ga je Predsedništvo stranke ovlastilo da sa koalicionim partnerima razgovora o sprovođenju rekonstrukcije vlade i da očekuje da će Glavni odbor te stranke u nedelju to i potvrditi. "Spremni smo da budemo ocenjeni od drugih. Nažalost ova vlada nema opoziciju i samo javnost može da bude kriterijum za to kako je ko radio", rekao je Dinkić.

Upitan šta će učiniti ako lider naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da, na primer Kalanović mora da ode sa mesta ministra za regionalni razvoj, Dinkić je odgovorio da će to biti učinjeno ukoliko Vučić detaljno obrazloži taj zahtev. "Ako Vučić kaže da je Verica Kalanović napravila neku aferu, upropastila državni novac ili nije dobro obavljala poslove, a moji ministri su napravili čudo, onda će Kalanović otići sama. Rezultati rada i pošten pristup, kao i ko je i koliko zakona pripremio, moraju biti kriterijumi", rekao je Dinkić.

Za nedelju, 28. jul, najavljena je sednica Glavnog odbora URS.

  • salajcanka

    26.08.2013 09:37
    leleeeee
    ,,ja tebi vojvodo , ti meni serdaru,, kao corav i gluv, drze se , ne pustaju se, slatko je biti na vlasti, a i sta bi drugo radili?
  • čudoljub

    21.07.2013 20:31
    Kakvo li je čudo u današnje vreme?
    Bezgrešno začeće?!?!?!'
  • Saracen

    19.07.2013 11:49
    Ma,svi vi miz URS-a ste čudo,ali znaj da je svakog čuda 3 dana dosta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.