Blokiran račun Simpa

Odeljenju za prinudnu naplatu Narodne banke Srbije danas je predato rešenje o blokadi računa kompanije Simpo, saopštila je Poreska uprava.

Odeljenju za prinudnu naplatu Narodne banke Srbije danas je predato rešenje o blokadi računa kompanije Simpo, saopštila je Poreska uprava.

Simpo je uložio žalbu na rešenje o prinudnoj naplati duga, koje mu je juče uručeno, i trazio je odlaganje izvršenja rešenja, ali je Poreska uprava odbila taj zahtev.

"Očito je da neko u Simpu hoće i jare i pare. Ovde neko želi da ne plaća porez i da ostane privatna kompanija. To je potpuno apsurdno. Oni su verovali da će ih neko politički zaštiti, ali ta vremena su prošla", izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić. On je rekao da se nulta tolerancija na neplaćanje poreza mora oštovati bez izuzetka i dodao da je to u interesu svih građana Srbije.

"Želimo da svih 5.000 radnika u Simpu i dalje ima posao, ali želimo i da im se uplaćuju doprinosi za njihove penzije i za zdravstveno osiguranje. Simpu već mesecima predlažemo da se poreski dug pretvori u kapital države, ali su ga oni uporno odbijali",  naveo je Dinkić.

  • Ko je kriv...

    23.08.2013 18:21
    ko ne placa doprinose, ko na to zazmuri ili radnik
    Zeli da se uplacuju doprinosi za radnike... pa zasto je onda zmurio tolike godine,zasto nije ranije progledao pa da ne dodjemo u ovu situaciju, jer su radnici, uz to sto su time osteceni, jos i dodatno kaznjeni blokadom racuna, pa ne dobijaju zaradu.Ne pokazuj vise brigu...muka mi je...
  • ananije

    23.08.2013 13:45
    simpo sps
    Ostade sps bez finansijera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.