Danas glasanje o mogućem uvođenju viza

U Evropskom parlamentu danas se glasa o predlogu za uspostavljanje mehanizma koji omogućava da se privremeno uvedu vize zemljama iz kojih dolaze lažni azilanti. Među tim zemljama je i Srbija.

U Evropskom parlamentu danas se glasa o predlogu za uspostavljanje mehanizma koji omogućava da se privremeno uvedu vize zemljama iz kojih dolaze lažni azilanti. Među tim zemljama je i Srbija.

Parlament je u utorak vodio burnu raspravu o ovom mehanizmu, koga su poslanici iz redova socijalista, socijaldemokrata, liberala i zelenih kritikovali zbog toga što omogućava ograničenje slobode kretanja, pre svega za građane iz zemalja Zapadnog Balkana.

Prema onome o čemu se danas glasa, dovoljno je da zemlja potpisnica Šengenskog sporazuma u pismu obavesti Evropsku komisiju o pogoršanju situacije na terenu. Zatim je na ekspertima da procene situaciju, na osnovu čega Evropska komisija daje predlog, a zemlje članice zatim usvajaju odluku o suspenziji bezviznog režima, koja bi u prvom trenutku trajala šest meseci, posle čega bi usledila nova procena, ističe Dojče vele.

  • 12.09.2013 09:34
    Iopet ce se srtogoca svesti na obicne gradjane
    one koji JEDNOM godisnje mogu otici u posetu svojoj robini na 10 dana,
    i osecati se kao normalni ljudi
    bez maltretiranja za vize

    a politicari sto su dovli to ovoga stanja, oni i dalje mogu da svrljaju

  • sasa

    12.09.2013 08:51
    ok
    ja sam se jako radovao ukidanju viza, ali onda sam skontao da nigde nisam ni putovao od tad....
    nadam se da nece vratiti vize, ali iskreno, to me nece nesto preterano pogoditi....
  • Bravo

    12.09.2013 08:29
    Samo tako
    Neka, tako treba, trebaju nama vize, bolje funkcionisemo pod pritiskom :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.