Zbog krađe prekinut saobraćaj između Subotice i Kelebije

Železnički saobraćaj na međunarodnom Koridoru 10 između Subotice i Kelebije je u prekidu, jer su nepoznate osobe danas ukrale 350 gvozdenih tiflona.
Železnički saobraćaj na međunarodnom Koridoru 10 između Subotice i Kelebije je u prekidu, jer su nepoznate osobe danas ukrale 350 gvozdenih tiflona.

Direktor Medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević kaže da je reč o metalnim delovima koji spajaju šinu sa kolosekom, pa je zbog krađe tih delova u potpunosti bila ugrožena bezbednost železničkog saobraćaja.

On je istakao da su sve dežurne službe "Železnica Srbije" kao i istražni organi na terenu i dodao da se intenzivno radi na otkrivanju počinilaca te krađe.

Međunarodni voz "Avala" kritičnu deonicu prošao je brzinom od 10 km na sat iz bezbednosnih razloga, ali je nakon toga železnički saobraćaj u potpunosti obustavljen, ukazao je Stanisavljević koji je dodao da se ne može još proceniti kada će saobraćaj biti uspostavljen, jer je neophodno zameniti svih 350 ukradenih šrafova.

"Ovo je još jedna u nizu krađa železničke imovine, posebno kada je reč o infrastrukturi, koje direktno ugrožavaju bezbednost železničkog saobraćaja i zbog čega srpske železnice na godišnjem nivou trpe direktne finansijske štete od više stotina miliona evra", naveo je Stanisavljević.

On je podsetio da su upravo zbog toga ŽS na juče održanom sastanku sa predstavnicima svih nadležnih državnih ministarstava pokrenule inicijativu da se takve krađe tretiraju kao teška krivična dela i ugrožavanje javne bezbednosti kako bi počinioci bili najstrože sankcionisani, kako je to učinjeno već u Bugarskoj i Italiji.

  • 13.09.2013 05:16
    Da li vam je sada jasan onaj obrazovni profil: Čuvar pruge?
  • Milos

    13.09.2013 04:32
    -
    Pa to je ionako staro gvožđe koje se mora menjati, tako da ustvari te krađe čine pruge bezbednijima.
  • 12.09.2013 20:09
    Jbt. koji bednici kada to moraju da kradu. Hebo narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.