Večiti studenti imaju rok još godinu dana

Oko 10.000 studenata koji su fakultete upisali najkasnije 2005. ima još godinu dana da završi studije.

Oko 10.000 studenata koji su fakultete upisali najkasnije 2005. ima još godinu dana da završi studije, piše Blic.

Ukoliko ne diplomiraju do 30. septembra sledeće godine, stari akademci moraće da se upišu na nove, bolonjske programe, polažu razliku i plate svaki ispit jer zauvek gube pravo školovanja na budžetu.

Shodno dužini studiranja, nešto duži rok imaće samo stari studenti medicine, kojima u septembru 2015. godine ističe vreme da steknu diplomu. Naime, medicina se sluša šest godina, što i omogućava studentima nešto duži rok da spasu svoju akademsku karijeru i dođu do željene diplome.

Inače, prvobitni rok bila je 2012, ali je zbog malog broja akademaca koji su uspeli da ga ispoštuju rok dodatno produžen.

Na Univerzitetu u Beogradu najavljuju da će se narednih meseci posebno posvetiti večitim akademcima tako što će angažovati studentske službe da ih pozivaju i da im pomognu da se vrate na fakultet.

  • opaaaaaa

    09.12.2013 07:47
    konacno
    hvala bogu dragom tako i treba konacno nesto pozitivno da me obraduje ....
  • Nije fakultet za svakoga i ne

    01.10.2013 07:45
    Dosta!
    Ma mars vise s fakulteta! Ako niste u stanju da ga zavrsite u razumnom roku, niste za fakultet i gotovo. Upisala sam fakultet 2006. i zavrsila ga 2010. dok su neke "kolege" jos na njemu a upisani su na fakultet 1999. godine! To ne postoji nigde na svetu.
  • Alex

    18.09.2013 20:43
    ????
    Sta mi to radimo??? Od tata se cekaju pare, od mama ruckovi, od studentskih sluzbi pozivi, od profesora potpisi i upisane ocene.... Gde je kraj??? Gde je njihova obaveza, odabir, stav, odgovornost???? Ovo drustvo je otislo do djavola. Tacka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija