Zaplenjeno švercovano oružje stiglo iz Srbije?

Riječki carinici zaplenili su više kontejnera sofisticiranog naoružanja - avionskih raketa i raketa zemlja-zemlja. Hrvatska štampa tvrdi da je oružje stiglo iz Srbije.

Riječki carinici zaplenili su više kontejnera sofisticiranog naoružanja - avionskih raketa i raketa zemlja-zemlja. Hrvatska štampa tvrdi da je oružje stiglo iz Srbije.

Carinska služba je, kako pišu "Jutarnji list" i "Večernji list", dojavu o kontejnerima navodno dobila preko obaveštajnih službi. Rakete u delovima, zatim delovi za lansere i čvrsto raketno gorivo, nalazili su se u kontejnerima s drugačijom carinskom deklaracijom.

Dodaje se da je pre svega reč o projektilima S-8, navođenim raketama ruske proizvodnje. Tim oružjem, dodaje se, raspolažu mnoge vojske u svetu, a kompatibilno je sa sovjetskim tipovima aviona. "Jutarnji list" piše da ga, između ostalog, u svojem naoružanju ima i Hrvatska koja ga je za vreme rata kupila na crnom tržištu. Čije je sporno oružje za sada nije poznato, piše "Jutarnji".

"Večernji list" prenosi da se pošiljka povezuje sa jednim srpskim biznismenom čije se ime već nekoliko puta do sada dovodilo u vezu s posredovanjem u međunarodnoj trgovini oružjem. On je, navodno, specijalista za trgovanje oružjem s režimima i zemljama pod medjunarodnim embargom uvoza oružja, a mediji spekulišu da je ova "pošiljka" bila namenjena Sudanu ili Abu Dabiju.

Štampa piše i da je, nakon što su hrvatski carinici otkrili nelegalno oružje, pitajući se kako je Srbija "pustila" kontejnere s ilegalnim oružjem preko svoje granice, usledila i dojava iz carinske službe Srbije o sumnjivim kontejnerima.

  • Scotch Bonnet

    13.09.2013 13:02
    Komentar

    Finansijer Naprednjaka ilegalno izvozi oružje i bogati se, a ovi nama uvode dodatne poreze na stanove i plate. Zanimljivo je da je ministar odbrane, koji kontroliše i proizvodnju i distribuciju oružja, do skoro bio niko drugi do prepošteni Vučić. Sada postaje jasnije zašto je za sebe uzeo baš tu, a ne neku bitniju funkciju.
    I jos nesto, Tesiceva cerka je, gle ironije, zaposlena u kabinetu za nacionalnu bezbednost.
    I ako gospodjica ima pravo na sopstvenu karijeru, neverovatno je da neko ciji je otac na svim crnim listama ima pristup najopipljivijim drzavnim podacima.

    Sada cemo da narednih nekoliko dana da gledamo kako se Vucko i SNS kamarila bude prala od Tesica i sverca oruzijem.
  • Miroslav

    13.09.2013 12:17
    Pitanje
    ""Večernji list" prenosi da se pošiljka povezuje sa jednim srpskim biznismenom"

    Sto ne napisete da imenom i prezimenom spominju Slobodana Tešića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija