Novakoviću, Matijeviću i Gajiću ukinut pritvor

Osumnjičenima za mahinacije sa građevinskim zemljištem u Novom Sadu ukinut je pritvor i mogu da se brane sa slobode.
Osumnjičenima za mahinacije sa građevinskim zemljištem u Novom Sadu - bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada, Borislavu Novakoviću, vlasniku Industrije mesa "Matijević" Petru Matijeviću, vlasniku "Aleksandar gradnja" Vojislavu Gajiću, generalnom direktoru Industrije mesa "Matijević" Milanu Jozanovu i bivšem direktoru "Aleksandar gradnje" Zoranu Ćulumu ukinut je pritvor i mogu da se brane sa slobode.

Prihvaćen je predlog odbrane istražnom sudiji, da se njima ukine pritvor, jer nema osnova za dalje zadržavanje. Taj predlog Više javno tužilaštvo je odbilo, dok je odluku o njihovom puštanju iz pritvora donelo Vanraspravno veće Višeg suda u Novom Sadu.

Novaković, Matijević i Gajić privedeni su 24. septembra pod sumnjom da su, kako je tada saopštio MUP, mahinacijama sa građevinskim zemljištem na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope, na kojem je Gajić izgradio hotel "Holidej in", budžet Novog Sada oštetili za 136,6 miliona dinara, odnosno 1,3 miliona evra, kao i da je Matijeviću pribavljena protivpravna imovinska korist od 192,3 miliona dinara ili 1,8 miliona evra.

Novaković i njegovih troje saradnika terete se da su 2010. propustili da Matijeviću oduzmu to zemljište, jer nije ispoštovan ugovor sklopljen 2007. godine. Navodi se da gradnja nije počela u roku od tri godine, te da je ZIG trebalo da raskine ugovor i raspiše novu licitaciju. Umesto toga potpisan je aneks ugovora kojim se zemljište, bez javnog oglašavanja, daje u zakup Gajiću.

Podsećamo, Gradski odbor Demokratske stranke pokrenuo je peticiju, i organizovao protest da se pusti na slobodu funkcioner te stranke Borislav Novaković.

  • KOmša

    22.11.2013 12:59
    nemoguće
    Ma ovi garant nisu krivi... a verovatno će se dokazati da ih nije ni troje već da su u pitanju neki slučajni prolaznici, zalutali tu eto,... i pošto se ne osećaju krivima biće slučaj zastareo.
  • Max

    20.11.2013 22:32
    Поздрав
    Лепо је ово, ада ли су криви или не требало би да утврди суд. Мислим да јесу, али то нема везе.

    Нажалост Зигор и "ваша" Маја још нису ни оптужени, а упропастили су град....
  • Apsolvent prava

    20.11.2013 19:10
    @Majanb
    Polako kolega,ja verujem da se dokazi polako sakupljaju.Nema razloga da stitim i podrzavam kriminal,zbog toga sam ovde gde jesam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija