Mladi vehabija sa Sandžaka poginuo u Siriji

U poslednjim okršajima unutar sirijske opozicije poginuo vehabija iz Novog Pazara Mirza Ganić.
Mirza Ganić (19) iz sela Sebečeva kod Novog Pazara poginuo je u poslednjim okršajima unutar sirijke opozicije, gde su se oko prevlasti nad pokrajinom Alepa borili Islamska država Iraka i Šama (IDIŠ) protiv Islamskog fronta i Slobodne vojske Sirije.

Ganića su ubili vojnici Slobodne vojske Sirije.

Ganić je trebalo da izvrši "šehidsku akciju" (izraz koji se koristi za bombaše samoubice), ali je u tome bio sprečen jer ga neposredno pre toga udario auto.

Kako Sandžak pres saznaje, Ganić je poginuo tako što je prilikom granatiranja pogođen u predelu kolena, što je prouzrokovalo brzo isticanje krvi i smrt. Od Mirze Ganića su prethodnih meseci preko Fejsbuka stizale poruke vršnjacima i pretnje onima koji osporavaju izbor mladih da se uključe u rat u Siriji.

Ganić je preko društvene mreže slao i fotografije masakriranih žrtava pobunjenika.

  • 10.01.2014 08:09
    Druže Hamdo, tako pravi muslimani ne govore. Islam je ljubav, a ne to što vi govorite. Nema za vas dženeta.
  • Hamdo Bihorac

    09.01.2014 22:08
    MIRZA GANIC
    Mirza Ganiću umro si braneći muslimane u Siriji od nepravednog vladara i njegove vojske koji ne štedi ni decu ni starce da bi ostao na vlast, nisam te podržavao dok si prijetio onoj alapači i Rasimu ma da mi nisu dragi, ali ipak si ispao ljudina, oni što preko interneta laju jedino to i mogu, kukavice koje tobož prijete a hrču dok im se 'Srpska kolijevka' pripaja Albaniji, njima teško pada tvoja hrabrost, tvoja privrženost veri i pogibija za svoje ideale, da ti Allah podari dženet inšallah,
  • 09.01.2014 14:56
    Ok, a šta radi naša vlast po pitanju suzbijanja organizacije terorističkih napada? Šta jedan balavander iz nekog zaseoka traži u ratu u drugoj državi sa kojom nema nikakve veze? I prestanite Rašku oblast da nazivate Sandžakom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.