Borislav Pelević započeo štrajk glađu

Lider "Patriotskog fronta" Borislav Pelević započeo je štrajk glađu i žeđu na administrativnom prelazu Jarinje jer ga kosovske vlasti nisu pustile da uđe na Kosovo i Metohiju.
Lider "Patriotskog fronta" Borislav Pelević započeo je štrajk glađu i žeđu na administrativnom prelazu Jarinje jer ga kosovske vlasti nisu pustile da uđe na Kosovo i Metohiju.

Delegaciji "Patriotskog fronta", koja je imala predizborne aktivnosti u Kosovskoj Mitrovici, jutros oko 10 časova zabranjen je prelazak preko administrativnog prelaza Jarinje, navodi se u saopštenju.

"Narodnom poslaniku Peleviću takozvana kosovska policija je izdala dokument o zabrani ulaska u takozvanu državu Kosovo," navodi se u saopštenju.

Pelević je započeo štrajk glađu i žeđu s ciljem da se srpskoj javnosti pokaže kakve su posledice Briselskog sporazuma. On je poručio da neće prekinuti štrajk sve dok mu ne bude omogućen ulazak na Kosovo i Metohiju na kojem se rodio i za koji se, kako je naglasio, ceo svoj život borio.

Prema rečima ministra bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina, obrazloženje za to je da Pelević nije podneo zahtev za ulazak na teritoriju KiM "Obrazloženje koje mu je izdala kosovska pogranična policija koja inače to ne bi ni smela ni mogla da radi, jeste da nije podneo zahtev za ulazak na teritoriju KiM", rekao je Vulin.

On je naveo da ono što je dogovoreno u Briselu ne može biti menjano ni u Prištini ni na Jarinju.

"Dogovor je više nego jasan - zahtev za ulazak na KiM moraju da podnose i da traže dozvolu isključio najviši državni funkcioneri, od predsednika Republike do članova Vlade. Narodni poslanik je što se tiče ovog sporazuma samo građanin, ništa više", objasnio je Vulin.

On je podsetio da se ponavlja isto što je urađeno u slučaju Vojislava Koštunice i Slobodana Samardžića prošle nedelje, dodajući da je zbog toga uložio protest Euleksu.

  • janko

    10.03.2014 11:33
    @Ivek
    a pre toga je ubio par traca i potao kumov cetnicki vojvoda... a i ivaj je imao "besnog" kuma
  • pera

    09.03.2014 20:46
    bojim se da nece izdrzati
  • dacha

    09.03.2014 19:54
    bolje po srbiju bi bilo da je ušao, a da ga nisu pustili nazad


    mukica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija