Nova optužnica protiv Dulića

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle dopune istrage, po drugi put podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića.
Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle dopune istrage, po drugi put podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića, nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, njegovog tadašnjeg saradnika Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, direktora "Puteva Srbije".

Na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine. Nju je posle razmatranja potvrdilo veće Specijalnog suda, međutim, posle uloženih žalbi, Apelacioni sud je u junu iste godine ukinuo to rešenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje. Posle toga, Specijalni sud je doneo odluku kojom je postupak vraćen na dopunu istrage.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Osim toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su "Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

  • Subotičanin

    16.03.2014 23:19
    "Borba protiv korupcije"... Ha,ha,ha,ha...
    Em selektivna, em naduvana.
    Eno ga šeta slobodno kao i većina što su njima punili medije u brainstormingu pred izbore kako su tobože pokrali silne milione.
    Zapravo su sitne ribe u odnosu na neke na slobodi (u vlasti).
  • pera

    16.03.2014 09:43
    ..
    a oni rade i nedeljom. Kako su vredni. :)
  • 16.03.2014 08:45
    interesantno...
    Nova optuznica,vest na sami dan izbora ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.