SVM predložio svoje kandiate za državne sekretare

Savez vojvođanskih Mađara predložio je danas državne sekretare u ministarstvima zdravlja, poljoprivrede, saobraćaja i građevine, trgovine i turizma i rada i zapošljavanja.
Savez vojvođanskih Mađara predložio je danas državne sekretare u ministarstvima zdravlja, poljoprivrede, saobraćaja i građevine, trgovine i turizma i rada i zapošljavanja.

Njihov kandidat za državnog sekretara u ministarstvu zdravlja je Ferenc Vicko, docent na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, lekar specijalista hirurg, saopšteno je iz te stranke. Do nedavno je bio vd direktora Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložen je Imre Kern, diplomirani inženjer tehnologije. U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija dr Lukrecija Đeri, vanredni profesor na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

Diplomirani agronom Atila Juhas kandidat je u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, dok je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Laslo Čikoš, socijalni radnik.

U stručni tim za projekte Predsednika Vlade, SVM delegira Balinta Juhasa, diplomiranog ekonomistu. Iz SVM podsećaju da su zaključivanjem koalicionog sporazuma sa SNS programski prioriteti te stranke postali sastavni deo ciljeva nove vlade.

  • SSV

    29.04.2014 09:53
    @ Cosa nostra!
    Gusenice gubava vojvođanska, a da je SVM u koaliciji sa tvojom ljigaško-demokratskom kamarilom, onda ne bi bili sve moj do mojega!
  • čija Koza? Koza nostra

    29.04.2014 09:10
    Pastorova mafija...
    Uf, baš sam se potreso... sve moj do mojega

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija