ANEM poziva emitere na udruživanje u vanrednim prilikama

Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija Milorad Tadić ocenio je da je vanredna situacija u zemlji prilika da se redakcije udruže i rade zajedno jer pravi test solidarnosti i humanosti dolazi nakon smirivanja poplava.
Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija Milorad Tadić ocenio je da je vanredna situacija u zemlji prilika da se redakcije udruže i rade zajedno jer pravi test solidarnosti i humanosti dolazi nakon smirivanja poplava.

On smatra da redakcije sada imaju pravu priliku da izaberu za koga žele da rade - za estradu ili za one koji su u najtežoj situaciji u poslednjih 120 godina.

"Kao i uvek do sada u vanrednim situacijama, imamo priliku da pokrenemo svoju mrežu stanica i da međusobno emitujemo informacije iz cele Srbije. Imate priliku da sa terena širom Srbije gde god imamo svoje članice uključite novinare u svoj program sa najnovijim informacijama. Zbog toga, vlasnici, urednici, dežurni u redakcijama treba da pošalju brojeve svojih najboljih i najodgovornijih ljudi da možemo da napravimo i podelimo bazu podataka. U ovakvim trenucima postoje samo dve vrste slušalaca/gledalaca. Oni kojima je potrebna pomoć i oni koji pomoć mogu da pruže", kaže Tadić.  

"Ovakva situacija će potrajati, jer kad se voda povuče, kad se uvidi koliko ima žrtava, kolika je šteta, kada krene povezivanje sa rodbinom, kad se pokrenu humanitarne akcije, onda do izražaja treba da dođe spremnost redakcija za tu vrstu programa. Iskreno, u narednih nekoliko nedelja ne vidim potrebu za zabavnim sadržajima, ako je situacija ovakva kakva je. Pripremite generatore i gorivo ako ostanete bez struje. Pozovite slušaoce, gledaoce i sve novinare ili voditelje bez posla, da ako već ne mogu da pune džakove, možda mogu da dođu u svoju omiljenu radio ili TV stanicu i volontiraju ili da vam putem društvenih mreža pomognu. Vreme je da svako radi ono što najbolje zna".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.