Jedan od osuđenih za ubistvo Tatona izručen Srbiji

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Đorđe Prelić koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u septembru 2009. godine izručen je Srbiji iz Španije.
Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Đorđe Prelić koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u septembru 2009. godine izručen je Srbiji iz Španije.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu danas je dalo je nalog da se Prelić prebaci u zatvor na izdržavanje kazne od 15 godina zatvora na koju je pravnosnažno osuđen zbog ubistva.

On je uhapšen prošle godine u februaru u blizini Barselone po srpskoj poternici, nakon višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

Zahtev za ponavljanje postupka osuđeni može da podnese u roku od šest meseci od momenta kada su se stekli uslovi da mu se sudi u prisustvu. O tom zahtevu odlučuje krivčno vanpretresno veće suda.

Viši sud mu je početkom 2011. godine izrekao u odsustvu presudu od 35 godina kao organizatoru nereda u kojima je grupa hiligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Taton je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima, pa je i Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora.

U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih su već odlužili kazne, a u bekstvu je još Dejan Puzigaća koji je osuđen na 14 godina zatvora.

  • Goran

    06.06.2014 14:49
    Sad mu brze bolje smanjite kaznu na 5 godina i zbog dobrog vladanja ga pusite za 2. Mislim, to bi bilo nekako u duhu srpskog pravosudja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.