U julu nacrt zakona o finansiranju opština

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas da očekuje da će do kraja jula biti gotov nacrt zakona o finansiranju lokalnih samouprava, kao i da će taj zakon biti usvojen u septembru ili oktobru.

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas da očekuje da će do kraja jula biti gotov nacrt zakona o finansiranju lokalnih samouprava, kao i da će taj zakon biti usvojen u septembru ili oktobru.

Krstić je rekao da će tim zakonom biti uvedena jasna pravila i predvidivost u raspodeli prihoda, tako da svaka opština na osnovu parametara zna na koliki transfer novca od države može da računa.

"Želimo da imamo nacrt do kraja jula kako bi mogla da usledi šira rasprava, a zatim i usvajanje, najkasnije do oktobra", rekao je Krstić i dodao da bi tako i opštine mogle da planiraju budžete za 2015. godinu. Rekao je da će se kroz novi model finansiranja unaprediti efikasnost korišćenja prihoda.

"Ako određena jedinica lokalne samouprave, na primer, ne podigne naplatu poreza na imovinu, neće moći umesto toga da očekuje novac iz republičkog budžeta. Takođe, ako ste efikasni i ne zapošljavate više nego što treba, moći ćete i da spustite taj porez, a možda će se i ljudi iz drugih gradova seliti u vaš", poručio je Krstić.

  • Domaći

    27.06.2014 00:51
    Ne daj Bože
    Vučeviću, diži porez, pa makar ja morao dizati kredite da ga platim. Nemoj da nam se još doseljavaju, molim te ko brata. Dosta je... I previše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.