Srpski mladić pretučen u Hrvatskoj zbog pesme

Mladić srpske nacionalnosti Jovan Matijević (23) iz Pakraca napadnut je u noći između petka i subote u kafiću u Okučanima, prenose hrvatski mediji.

Do sukoba je navodno došlo jer je mladić pokušao da na džuboksu pusti pesmu koja nije bila po volji ostalim gostima. Ubrzo je nekoliko gostiju kafića nasrnulo na njega i počelo da ga udara. Zadobio je teške povrede lica.

Prema rečima svedoka, mladić je napadnut samo zato što su gosti procenili da je Srbin, a u pomoć mu je pritrčao prijatelj koji je hrvatske nacionalnosti. Iz policije navode da su dobili informaciju u fizičkom sukobu koji se dogodio dvadesetak minuta nakon ponoći i da ispituju sve okolnosti događaja.

“Došao sam u gostionu kako bih se sreo s prijateljicom. Nikome nisam smetao, a nisam ni sklon nasilju. Prišao sam džuboksu na kojem sam pustio pesmu, a odjednom mi se u lice uneo jedan od gostiju kojem je smetala pesma”, tvrdi Matijević. Kako kaže, dobio je nekoliko udaraca šakom u lice i pokušao je da se brani, ali je nakon toga usledio udarac kolenom u glavu i osvestio tek kada mu je u pomoć pristigao prijatelj Danijel, Hrvat kojeg poznaje već dvadeset godina. 

“Nismo nikome smetali, a nismo ni hteli probleme. Napali su ga jer je Srbin, ali uspeo sam da ih nagovorim da prestanu”, kaže Danijel.

Dejan Jović, profesor međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu tvitovao je da "nasilnički incidenti u Vukovaru i sada u Okučanima pokazuju kuda vodi društvena atmosfera verbalnog nasilja: pravo u fizičke obračune".

Autor: B92

  • ПатриЈот

    22.02.2016 14:35
    @"пипифлокс"- е баш ме нагрди и сав сам се испрепадао. Свакако можеш и сада да ме испребијаш, како си већ навео, и за то ти не треба изговор типа "да сте нас по доласку ... бла, бла, бла). Направи војску или своју полицију па нас означите траком и прбијајте до миле воље. Пробај па ћемо видјети. Треба да се срамиш својих ријечи које остављаш по порталима. Твоју инфериорност тешко је поправити. Срдачан поздрав и бог "пипифлокс".
  • Lala

    22.02.2016 08:31
    Crnjak..
    Nije pjesma bila u pitanju nego njegovo alkoholisano stanje i provokacija ,usputno mahanje prsticima...
  • ST

    22.02.2016 08:14
    Sirotinja sa obe strane se jos uvek pali na nacionalizam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet