Savet bezbednosti bez osude nasilja u Siriji

Savet bezbednosti UN nije se složio oko predloženog saopštenja zemalja članica EU kojim bi se osudilo nasilno gušenje antivladinih demonstracija u Siriji.

Savet bezbednosti UN nije se složio oko predloženog saopštenja zemalja članica EU kojim bi se osudilo nasilno gušenje antivladinih demonstracija u Siriji.

Predlog Francuske, Velike Britanije, Nemačke i Portugala naišao je na sinoćnoj sednici na protivljenje nekoliko članica ovog 15-članog tela UN, a Rusija je insistirala da dogadjaji u Siriji ne predstavljaju opasnost po međunarodni mir. "Prava opasnost po regionalnu bezbednost mogla bi da nastane usled stranog mešanja u unutrašnju situaciju u Siriji, uključujući pokušaje da se nametnu gotova rešenja ili stane na neku od strana", rekao je ruski ambasador u UN Aleksandar Pankin.

Kina i Indija su pozvale na politički dijalog i mirno razrešenje krize, ali nisu izričito osudile nasilje. S druge strane, SAD i EU su upozorile da će zatražiti dodatne sankcije za Damask ukoliko se ubrzo ne obrati pažnja na zahteve za sprovođenje reformi u Siriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet