Lažnim karticama do 400.000 evra

Splitska policija saopštila je da je podnela krivične prijave protiv trojice muškaraca iz Hrvatske zbog prevare s Amerikan ekspres kreditnim karticama od tri miliona kuna (više od 400.000 evra).

Splitska policija saopštila je da je podnela krivične prijave protiv trojice muškaraca iz Hrvatske zbog prevare s Amerikan ekspres kreditnim karticama kojom je pričinjena materijalna šteta od tri miliona kuna (više od 400.000 evra). Nakon višemesečne istrage, krivične prijave su podnete protiv 32-godišnjeg M. M. iz Zagreba, 38-godišnjeg R. M. iz Splita i 37-godišnjeg P. K. iz Slavonskog Broda.

Sumnja se da je Zagrepčanin početkom 2009. godine u Velikoj Britaniji pribavio osam kreditnih kartica Amerikan ekspres na različita imena, priloživši lažnu dokumentaciju o identitetu, zaposlenju i tekućem računu. Navodno je reč o bivšem zaposlenom u Amerikan ekspresu.

On je kartice doneo u Hrvatsku, pa je zajedno s drugom dvojicom osumnjičenih tim karticama plaćao kupljenu robu širom zemlje, pri čemu je pričinjena materijalna šteta od više od tri miliona kuna (više od 400.000 evra). Osumnjičeni su odsedali najčešće u luksuznim hotelima, jeli i pili u najboljim restoranima, kupovali skupu odeću i nakit. Na području splitsko-dalmatinske policijske uprave izvršili su 1.468 transakcija na 167 prodajnih mesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet