Žabalj: Nove fabrike uposliće građane

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić posetio je opštinu Žabalj.
On je naveo da je jedan od najvažnijih zadataka nove pokrajinske administracije uspostavljanje bolje komunikacije sa lokalnim samoupravama, jer ta komunikacija do danas nije dobro funkcionisala i zadatak i obaveza pokrajine je da se to promeni. 
 
Galić je sa rukovodstvom opštine Žabalj razgovarao o više aktivnosti značajnih za razvoj ove bačke opštine. Jedna od tema sastanka bilo je pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, za potrebe izgradnje novih fabrika za koje već postoje investitori, kao i novih postrojenja, koja će zaposliti građane opštine Žabalj. Na sastanku je dogovoreno da se, u skladu sa zakonom, može krenuti u ovaj proces. 
 
Kako je u toku izrada dve pokrajinske skupštinske odluke o zaštiti parkova prirode koji se nalaze i na teritoriji Opštine Žabalj - "Jegrička" i "Stara Tisa",  pokrenuta je i tema u oblasti zaštite životne sredine. 
 
Na sastanku je zaključeno, između ostalog, da je neophodno definisati zone razgraničenja između radnih zona i zona zaštite prirodnih dobara, u saradnji sa institucijama koje upravljaju ovim prostorom i na taj način pomiriti život i rad i zaštitu prirodnih dobara na istom prostoru. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina