Mala Ljubica se uspešno oporavlja posle transplantacije srca

Posle transplantacije srca i godinu i po dana provedenih na bečkoj klinici AKH, maloj Ljubici Adamić lekari su dozvolili sedmodnevni boravak kod kuće.

Posle transplantacije srca i godinu i po dana provedenih na bečkoj klinici AKH, maloj Ljubici Adamić lekari su dozvolili sedmodnevni boravak kod kuće.

Ljubica je trenutno u rodnoj Zasavici, odakle je i krenula akcija prikupljanja pomoći za novo srce troipogodišnje devojčice. Ona je na operaciju otišla zahvaljujući 120.000 evra koje su sakupili građani Srbije.

Ljubica sada može da se igra, vozi bicikl i uživa u društvu braće i sestara. "Za sada je sve u redu, sve ide kako treba. Nestašna je... ne može se ta sreća opisati. Borba za život vredi i uspeva", kaže majka Katica Adamić.

I lekari u Beču zadovoljni su oporavkom devojčice, koja će, uz svakodnevnu terapiju, pod njihovim nadzorom biti još dve godine.

"Nikada srećniji nisam bio za svojih 39 godina, što je velika razlika u odnosu na prošlu godinu, kao da sam se ponovo rodio", kaže otac male Ljubice Šami Adamić.

Po preporuci lekara, Ljubica mora i na planinski vazduh, a nakon sedam dana u ponedeljak je čeka redovna kontrola u Beču.

  • 09.09.2014 07:52
    Bravo, mala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.