O rekonstrukciji Vlade Vojvodine u ponedeljak

Sednica Vlade Vojvodine zakazana je za ponedeljak, 3. novembar.
Sednica Vlade Vojvodine zakazana je za ponedeljak, 3. novembar.

Najavljeno je da će se na sednici Vlade razmatrati predlog izbora potpredsednika  i članova Pokrajinske vlade.

Podsetimo, stranka Borisa Tadića odlučila u sredu da ne bude deo buduće vlasti u Vojvodini jer je nezadovoljna brojem resora koje je dobila u pregovorima o rekonstrukciji vlasti sa Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Kako je rečeno listu "Danas", SDS je tražila resor više, ali to nije naišlo na odobravanje koalicionih partnera. SDS-u je u aktuelnim pregovorima nuđen samo jedan resor - energetike i mineralnih sirovina.

Šandor Egereši, potpredsednik SVM, kaže da će njegova stranka podržati rekonstrukciju vojvođanske vlade, ukoliko SVM, kao i do sada, bude imao potpredsednika vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić očekuje da će rekonstruisanu Vladu Vojvodinu podržati 71 odbornik, odnosno DS, LSV, SDS i SVM.

  • kele99

    31.10.2014 14:17
    pada vlada
    e sto je nekima bilo daleko sada je jako blizu!!! u prvom tromesecju Nove 2015 godine IZBORI u Pokrajni!!!!!! i DOSTA JE BILO GOSPODO IZ DS!!!!
  • zoran99

    31.10.2014 12:35
    izbori
    Molim Gospodina Pastora da bude dostojanstven i da rasputi Vladu i samim tim krene u raspisivanje novih izbora u Pokrajni, jer sama rekonstrukcija nece doneti nista dobro gradjanima, sem samim politicarima kojima su dani vladavine u Vojvodini odbrojani. Treba biti posten i priznati sam sebi da je pobednickom timu SNS sa koolicionim partnerima vreme da preuzmu vlast i kod nas u pokrajni. I Z B O R I
  • Ilija Šestić

    31.10.2014 07:46
    A kako će rekonstruisati poverenje građana o tome ne razmišlja? E moj lokalni premijeru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.