Subotica: Ilegalna seča šuma i eksploatacija peska

Dnevno se nelegalno izveze 20 kamiona sa po 18-20 tona peska, odnosno 300-400 kubika. Grad je obavestio pokrajinsku inspekciju koja još uvek nije reagovala.
Dnevno se nelegalno izveze 20 kamiona sa po 18-20 tona peska, odnosno 300-400 kubika. Grad je obavestio pokrajinsku inspekciju koja još uvek nije reagovala.

U Gradsku upravu 26. oktobra stigla je anonimna prijava da se na teritoriji Kelebijske šume svakodnevno nelegalno iznosi velika količina peska. Tada su komunalni inspektori izašli na teren i zatekli dva kamiona koja utovaraju pesak.

- Legitimisanjem vozača ustanovljeno je da je vlasnik utovarača iz Subotice, da su kamioni firme "Karin komerc AD" iz Novog Sada, a parcela u vlasništvu L.N. iz Subotice – obelodanio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai. - Niko od njih nije imao dozvole za iskopavanje, niti je parceli promenjena namena, što znači da se ono vrši nezakonito. Dva dana kasnije, 28. oktobra, obavestili smo Pokrajinskog inspektora za rudarstvo, koji ima ingerencije da zaustavi iskopavanje, ali se on još uvek nije oglasio, niti je došao u Suboticu - rekao je Maglai.

Pored peska, na teritoriji Subotice nelegalno se seku i šume, a na prostoru Radanovca, organizovane grupe posekle su najmanje 30 kubika drveća.

  • zodijak ns

    01.11.2014 08:10
    he he
    pokrajinski insp za rudarstvo? od silnih dozvola koje su profitabilnije, covek nema vremena. Deder, tu u pokrajinskom sekretarijatu tj inspekcijskoj sluzbi ima dosta toga nelogicnog, ima dima ima i ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.