Danas o imenovanju novih sekretara u Pokrajinskoj vladi

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Vojvodine naći će se rekonstrukcija Pokrajinske vlade, odnosno razrešenja i izbor potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskih sekretara.
Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Vojvodine naći će se rekonstrukcija Pokrajinske vlade, odnosno razrešenja i izbor potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskih sekretara.

Poslanici vojvođanskog parlamenta trebalo bi da izvrše tri kadrovske promene u Pokrajinskoj vladi, a da li će proći predlog tih promena zavisi isključivo od toga da li će vladajuća većina dobiti dovoljnu podršku.

Poslanici bi na predlog Pajtića trebalo da razreše potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića, a da na njegovo mesto izaberu Vladimira Pavlova, koji se na minulim republičkim izborima nalazio na listi tadašnje Nove demokratske stranke, sada Socijaldemokratske stranke, ali je u međuvremenu isključen iz te stranke. Vladimir Pavlov je svojevremeno bio jedan od lidera pokreta "Otpor", a nakon petooktobraskih promena 2000. godine nekoliko godina je proveo u diplomatiji, u ambasadi Srbije u Kanadi.

Pored Pavlova još dva nova imena trebalo bi da se nađu u Pokrajinskoj vladi i to potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški koji je do sada bio predsednik poslaničkog kluba LSV u vojvodanskoj skupštini, a koji bi trebalo da bude izabran na mesto pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Nenad Stanković koji je kandidat za pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine. Stanković bi na toj funkciji trebalo da zameni dosadašnjeg sekretara Natašu Pavićević Bajić, koja je podnela ostavku zbog, kako se navodi u toj ostavci, prelaska na drugu dužnost. Stanković je vanstranačka ličnost, a za mesto člana Pokrajinske vlade zajednički su ga predložile LSV i Demokratska stranka.

Usvajanje predloga isključivo zavisi od toga da li će vladajuća većina imati dovoljnu podršku poslanika u pokrajinskom parlamentu, a najveća nepoznanica je stav koji će povodom predložene rekonstrukcije imati Savez vojvođanskih Mađara i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića.

  • Svan

    03.11.2014 20:18
    Tu se radi o zameni funkcija za podrsku. Pajtic je obezbedio vecinu na taj nacin. Nema tu nikakvih sustinskih promena niti postoji program i plan za resavanje problema u Vojvodini.
  • Milan

    03.11.2014 11:15
    Glupi komentari
    Videćemo kako ćemo prezimiti ovu zimu. Vraćaju se devedesete. Baš lepo. Šta je DOS nasledio posle ovih ???? Sve su poharali. Prazne prodavnice, redovi i nestašice. Kako se to sve brzo zaboravlja. Pa ko je za to bio kriv ???? Demmokrate ???? Ili ovi sada na vlasti
  • 03.11.2014 09:15
    Nezainteresovani Lala
    V. Pavlov, pokrajinski sekretar za nauku.... i tehnološki razvoj!!!!!

    Ovo je prosto neverovatno.
    Pretpostavljam da će dovesti Mikavicu dr Dejana i Gavrilović dr Vladana za pomoćnike i zamenike?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.