Za pušenje marihuane dobijaće 3.000 dolara nedeljno

Nacionalni institut za zloupotrebu droga u Americi je naručio da Američki nacionalni istraživački centar sprovede detaljno istraživanje kako marihuana utiče na ljudsko telo

U tom istraživanju će učestvovati oko 300 ljudi u narednih šest meseci, a svaki od njih će nedeljno dobijati po 3.000 dolara za učešće to jeste dobijaće novac za pušenje marihuane.

Eksperiment će se vršiti u sedam različitih institucija širom Amerike, a on ima za cilj da utvrdi da li kanabis može da se koristi za smanjenje stresa i poremećaja koje on izaziva, dok istovremeno omogućava ljudima da normalno žive i funkcionišu.

"Ovo je prvo, veoma obećavajuće istraživanje, koje će konačno dati odgovor da li su osobe koje konzumiraju “travu” zaista lenji. Veoma je uzbudljivo, jer bi rezultati istraživanja mogli da dovedu do legalizacije marihuane u mnogim zemljama", istakao je vođa istraživanja Majkl Gregori.

Učesnici će šest meseci provesti u institucijama gde će obavljati različite poslove, od čišćenja do gledanja televizije, a sve vreme će ih procenjivati stručno medicinsko osoblje.

Autor: 021

  • Konzument

    24.03.2016 10:15
    S obzirom da je masovnu upotrebu marihuane odobrila vlada zemlje koja se najviše bavi kontrolom stanovništva, ipak ne bih. Sa malo više godina života, poznajem ljude kojima je zbog dugogodišnje upotrebe marihuane pamćenje veoma slabo.
    Definitvno, nema genijalaca na marihuani. Samo utešenih ljudi. Da je THC dobar, to bi bilo preporučeno u svim knjigama iz davnina.
    "Zaista ti kažem, tu biljku popuši, i otvoriće ti se carsko nebesko..." - nije nigde napisano.
  • NS

    22.03.2016 09:16
    Ja bih tamo
    Da me istražuju pod dejstvom marihuane. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.