U prodaji rakija i vino sa likom Hitlera

Rakija i vino sa likom nacističkog vođe Adolfa Hitlera i svastikom na flašama prodaju se od nedavno u Austriji, zbog čega je tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv proizvođača.
Rakija i vino sa likom nacističkog vođe Adolfa Hitlera i svastikom na flašama prodaju se od nedavno u Austriji, zbog čega je tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv proizvođača.

Jedan proizvođač iz pokrajine Forarlberg nudi svoje proizvode sa likom Hitlera i svastikom, uz obrazloženje da nudi potrošačima "nostalgične boce bivših istorijskih veličina".

Ovaj marketinški poduhvat kritikovala je austrijska stranka Zelenih. "Smatram da javni marketing sa oznakama Trećeg rajha predstavlja kršenje zakona koji zabranjuje veličanje nacionalsocijalizma", rekao je poslanik Zelenih Karl Elinger.

Državno tužilaštvo u Feldkirhu namerava da istraži da li je proizvođač vina i rakije iz Forarlberga prekršio zakon.

  • Sremcina

    08.12.2011 15:30
    Rakija
    Сремац, ne mi cemo u EU izvoziti Rakiju sa likom Ratka Mladica, Radovana, Arkana ... da im pariramo. Sto smo mi gori od njih!? Svasta!
  • Сремац

    08.12.2011 10:54
    ТО СЕ ЗОВЕ ЕВРОПСКА УНИЈА
    Брашо то ти је Европа у коју ми желимо.Замисли да ми којом несрећом уђемо у ЕУ и извозимо сремачко вино у Беч са етикетом на којој је ГАВРИЛО ПРИНЦИП.А?
  • staracod ravnice

    07.12.2011 17:44
    klošari
    Kad ukapiraš da si potpuni životni promašaj i da proizvodiš splačine a ti mu ga daš po "kontroverzi" da se iščupaš. Patetično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.