Kako ubrzati internet konekciju?

Koliko vi možete da utičete da brzinu vaše internet konekcije i šta je ono možda što vam nije potrebno da koristite a može da poboljša internet brzinu?
Koliko vi možete da utičete da brzinu vaše internet konekcije i šta je ono možda što vam nije potrebno da koristite a može da poboljša internet brzinu?

Neki od trikova kako možete da poboljšate internet konekciju.

1. Koristite proxy servis

Jedan sjajan način da poboljšate brzinu internet korišćenjem proxy usluge. Korišćenje proxy servera je jedan od najboljih načina za brži pristup internetu. Recimo ako se sajt nalazi na Floridi lakše i brže će te pristupiti istom kada ste pristupate internetu sa Floride tj. proxy servera u odnosu na kada pristupate internetu sa servera iz Velike Britanije, tako da koristeći proxy server na istom mestu kao i sajt kome pristupate može poboljšati brzinu pristupa.

2. Koristite drugi browser

Takođe možete ubrzati Internet vezu koristeći drugi pretraživač. Većina nas koristi pretraživač kao što je Mozilla Firefox, i problem sa Mozilla je u tome što počinje da bude veoma spor u poslednje vreme. Ako takođe doživljavate ovaj problem i niste zadovoljni možete da koristite pretraživač kao što je Google Chrome.

3. Pokušajte da isključite aplikacije u pozadini koje koriste internet vezu automatski

Ponekad, problem nije u vašem pretraživaču ili lokaciji servera na Internetu, a ponekad, problem je sa onim malim aplikacijama što rade u pozadini. Odličan način da se poboljša brzina interneta je isključivanjem pozadinske aplikacije koje koriste internet. Bićete zapanjeni koliko je brži internet kad ste onemogućili ove aplikacije. Neke od ovih aplikacija su antivirusni i firewall nadogradnje, automatski nadogradnje softvera za Windows nadogradnje i rezervne kopije ili softver za sinhronizaciju. Uklanjanje ovih softverskih aplikacija može dosta da utiče na to kako je brza vaša internet konekcija.

  • RMS

    03.01.2012 15:52
    Ispravka, samo jedna stvar je potrebna
    1. Treba pod hitno da obrisete sa vasih racunara virus pod nazivom "Microsoft Windows" i instalirate neki od modernih operativnih sistema. To ce vam u najkracem periodu vratiti osmeh na lice, smanjiti gomilanje sedih vlasi i usporiti opadanje kose usled nervoze i nezadovoljstva. Znatno brzi internet pristup se podrazumeva posto ce vas racunar prestati da salje privatne podatke nepoznatim licima preko mreze.
  • 03.01.2012 15:49
    4. Preselite se u neku normalnu državu, gde ćete za 10 puta brži internet plaćati 10 puta manje novca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.