Evropskoj komisiji predstavljen izveštaj o projektu "Novi Sad 2021"

Predstavnici Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" danas su u Briselu predstavili svoj prvi izveštaj o radu.
Evropskoj komisiji predstavljen izveštaj o projektu "Novi Sad 2021"
Foto: 021.rs

Prezentaciji postignutih rezultata prisustvovali su predstavnici Evropske komisije i eksternih službi koje se bave saradnjom sa Zapadnim Balkanom, kao i predstavnica Republike Srbije u Briselu, Vanja Radonjić Rakić.

Direktor Fondacije Novi Sad 2021, Nemanja Milenković, predstavio je rezultate titule Evropske prestonice kulture postignute u nultoj godini, kao i planove za predstojeći period, koji će kao rezultat rada Fondacije "Novi Sad 2021" ostaviti legat Novom Sadu i nakon 2021. godine.

Član gradskog veća Grada Novog Sada zadužen za kulturu, Dalibor Rožić, govorio je o kulturnoj strategiji i kapacitetima Grada, finansijskoj i političkoj podršci. Izvršna direktorka Fondacije, Tamara Zelenović Vasiljević, upoznala je članove Panela sa organizacijom i procedurama rada, dok je rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju Vuk Radulović govorio o evaluciji, internacionalizaciji, mobilnosti, projektima EPK i saradnji u Dunavskom regionu.

Lazar Jovanov, stručni saradnik za participativne projekte, izneo je planove i rezultate rada na participaciji i razvoju publike, a član Upravnog odbora Darko Polić, predstavio je infrastrukturne projekte koji će se realizovati do 2021. godine. Umetnički i programski direktori, Jovan Trkulja i Dušan Kaličanin predstavili su program i umetničku viziju, odnosno produkciju programa EPK, a Dušan Vuković, definisao je kanale komunikacije navedenih projekata.

Nakon dobijanja titule započet je proces monitoringa koji sprovodi panel nezavisnih eksperata iz različitih oblasti evropskih kulturnih politika. Panel nezavisnih eksperata čini grupa ljudi koji su bili angažovani na projektima prethodnih evropskih kulturnih prestonica.

Naredni izveštaj Evropskoj komisiji podnosi se u Briselu 2019. godine.

  • dr

    11.10.2017 15:52
    izveštaj
    Izveštaj je dokaz o da postoji svest u evropskoj uniji o potrebi širenja kulturnih vrednosti u Novom Sadu kao i prekomorskoj saradnji prijateljskih zemalja jugozapadnog Balkana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021