Ne mogu da pronađu majku dečaka koji je zapalio beskućnika

Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je raspisivanje poternice za majkom 12-godišnjeg dečaka koji je u decembru zapalio i usmrtio beskućnika Dragutina Todorčevića.
Protiv D. J. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično dela zapuštanja svog sina. Ukoliko se dokaže da je kriva njoj preti kazna zatvora od jedne do tri godine.
 
Međutim, ona još uvek nije privedena zato što nadležni ne mogu da je pronađu i da joj uruče poziv na saslušanje. U Tužilaštvo navode da su nadležni u više navrata pokušali da joj uruče poziv na saslušanje, ali da u tome nisu uspeli jer je stalno menjala adrese.
 
"Svaki poziv za njeno saslušanje vratio se sa obaveštenjem da nije mogao biti uručen jer se osumnjičena ne nalazi na prijavljenoj adresi i zato smo potražnom odeljenju Policijske uprave Novi Sad naložili potragu za osumnjičenom", rečeno je "Blicu".
 
Kako su dodali, u toku je preduzimanje određenih dokaznih radnji, nakon čega će biti doneta tužilačka odluka o daljem toku slučaja bez obzira na to što im osumnjičena nije dostupna.
 
Protiv njenog sina policija je podnela po službenoj dužnosti krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, koja je odmah odbačena zato što mlađi od 14 godina ne mogu krivično da odgovaraju. 
 
Podsetimo, incident se dogodio 14. decembra kada je 12-godišnjak u društvu dvojice 13-godišnjaka zapalio novine i bacio ih na Todorčevića koji je spavao iza jedne prodavnice na Bulevaru oslobođenja. Tada je povređen još jedan beskućnik Zoran T, koji je zadobio lakše povrede, o čemu više možete čitati OVDE.
  • NS

    13.01.2017 21:47
    Eno čeka u redu za pomoć, kao većina garavih
  • nss

    13.01.2017 19:27
    nss
    jos ce da se izvuku na pricu o manjinama,,oni mogu i zive ljude da pale...cuj nestala,pa gde ,na mesec
  • NS49

    13.01.2017 17:37
    Garavuša

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika